eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Unsplash.com

Randalírozásba torkollt Pelé csapatának történelmi kudarca – videó

Az FC Santos 111 éves története során először kiesett a brazil labdarúgó-bajnokság élvonalából.

Pelé és Neymar korábbi csapata az utolsó fordulóban 2–1-re kikapott otthon a Fortaleza együttesétől és a vereség megpecsételte a sorsát. A háromszoros világbajnok Pelé szinte egész pályafutását a Santosban töltötte, a gárda egy évvel a legendás játékos tavaly december 29-i halála után búcsúzott az első osztálytól.

A háromszoros Libertadores Kupa-győztes Santos kudarca azt is jelenti, hogy már csak az FC Sao Paulo és a Flamengo az a két klub, amely még soha nem esett ki az élvonalból.

A bajnoki címet a Palmeiras szerezte meg, a második helyen pedig a Gremio végzett.

A Santos szurkolói nehezen viselték a történteket, és a mérkőzés után a városban gyújtogattak, robbantgattak, randalíroztak. Minden idők legtöbb gólt szerző együttesének drukkerei a lefújás után már a stadionban is ezeket tették, így elővigyázatosságbóla Fortaleza játékosait és a játékvezetőket is ki kellett menekíteni a stadionból, miközben a Santos focistái összeomolva álltak a pályán a kiesés miatt – jegyzi meg az Origo.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.

Megerősítették az Orbán-Trump találkozó időpontját

Orbán Viktor miniszterelnök március 7-én Washingtonban Kevin Roberts-szel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány elnökével folytat panelbeszélgetést "az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jövője" címmel, a magyar stratégiai gondolkodásról a kialakuló globális biztonsági, gazdasági és társadalmi konfliktusok korszakában - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×