eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
MELBOURNE, AUSTRALIA - JULY 21: Christine Sinclair of Canada controls the ball during the FIFA Womens World Cup Australia & New Zealand 2023 Group B match between Nigeria and Canada at Melbourne Rectangular Stadium on July 21, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Andrew Wiseman / DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Andrew Wiseman / DeFodi Images via Getty Images

Visszavonult a válogatottságtól a gólrekorder labdarúgó

Kedden lépett pályára utoljára a kanadai csapatban Christine Sinclair, aki a legtöbb válogatott gólt szerezte a világon.

A 40 éves futballista 1–0-s győzelemmel zárta le válogatott pályafutását Ausztrália ellen, utolsó meccse tiszteletére a Vancouver's BC Place Stadion az ő nevét viselte.

A kanadai játékos 331. alkalommal szerepelt a nemzeti csapat színeiben - ezzel a második a válogatottsági örökrangsorban, melyet Kristine Lilly vezet 354 mérkőzéssel - és 23 év alatt 190 találatot szerzett, megelőzve a férfiaknál 128 góllal rekordernek számító portugál Cristiano Ronaldót is.

„Látni azt, milyen fejlődésen ment keresztül a sportág, és hogy milyen lehetőségek vannak még benne, akár válogatott, akár profi szinten, őszintén nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Szerencsésnek érzem magam, hogy a részese lehettem ennek a fejlődésnek” – mondta Sinclair a meccset megelőzően, amelyre több mint 45 ezer néző látogatott ki.

A kanadai csapat Sinclairrel a soraiban megnyerte a tokiói olimpiát, a 2012-es londoni és a 2016-os riói játékokon is bronzérmet szerzett. A csúcstartó játékos hat világbajnokságon vett részt, és egyike azon három labdarúgónak, akik öt vb-n is betaláltak.

Sinclair még szeretne egy szezont játszani klubjánál, a Portland Thornsnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×