eur:
389.64
usd:
358.86
bux:
66305.72
2024. február 26. hétfő Géza
MELBOURNE, AUSTRALIA - JULY 21: Christine Sinclair of Canada controls the ball during the FIFA Womens World Cup Australia & New Zealand 2023 Group B match between Nigeria and Canada at Melbourne Rectangular Stadium on July 21, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Andrew Wiseman / DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Andrew Wiseman / DeFodi Images via Getty Images

Visszavonult a válogatottságtól a gólrekorder labdarúgó

Kedden lépett pályára utoljára a kanadai csapatban Christine Sinclair, aki a legtöbb válogatott gólt szerezte a világon.

A 40 éves futballista 1–0-s győzelemmel zárta le válogatott pályafutását Ausztrália ellen, utolsó meccse tiszteletére a Vancouver's BC Place Stadion az ő nevét viselte.

A kanadai játékos 331. alkalommal szerepelt a nemzeti csapat színeiben - ezzel a második a válogatottsági örökrangsorban, melyet Kristine Lilly vezet 354 mérkőzéssel - és 23 év alatt 190 találatot szerzett, megelőzve a férfiaknál 128 góllal rekordernek számító portugál Cristiano Ronaldót is.

„Látni azt, milyen fejlődésen ment keresztül a sportág, és hogy milyen lehetőségek vannak még benne, akár válogatott, akár profi szinten, őszintén nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Szerencsésnek érzem magam, hogy a részese lehettem ennek a fejlődésnek” – mondta Sinclair a meccset megelőzően, amelyre több mint 45 ezer néző látogatott ki.

A kanadai csapat Sinclairrel a soraiban megnyerte a tokiói olimpiát, a 2012-es londoni és a 2016-os riói játékokon is bronzérmet szerzett. A csúcstartó játékos hat világbajnokságon vett részt, és egyike azon három labdarúgónak, akik öt vb-n is betaláltak.

Sinclair még szeretne egy szezont játszani klubjánál, a Portland Thornsnál.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

A sikeres kereskedőket a sikertelenektől az választja el, hogy hol lépnek be és hol lépnek ki a pozícióból. Senkinek nincs jövőbe látó szemüvege, de a fontos szintek azonosításával sokat javíthatunk esélyeinken a tőzsdeparketten. De miért ilyen fontosak? A hosszú távon is profitábilis kereskedési stratégiák alappillére a támasz-ellenállás, erre célszerű minden kereskedőnek felépítenie a belépési és kilépési rendszerét. Ezen szintek figyelmen kívül hagyása mellett nem érhetsz el konzisztens eredményt, hiszen a kockázatkezelésben is meghatározó szerepet töltenek be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×