eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a Lengyelország - Magyarország felkészülési jégkorongmérkőzésen Tychyben 2023. április 20-án. A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar válogatott  4-2-re kikapott.
Nyitókép: MTI/PAP/Zbigniew Meissner

Felfüggesztették a korábbi magyar jégkorongkapitányt

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.

A WHL közleménye szerint azért döntöttek így, mert a liga bejelentésekre szakosodott független részlegéhez panasz érkezett Constantine magatartásával kapcsolatban. A rendelkezés értelmében a 64 éves szakember az ügy kivizsgálásáig nem léphet kapcsolatba a szervezet egyetlen tagjával sem, beleértve a játékosokat is.

A WHL játékos tanácsadó testülete is vizsgálódik a vádak miatt. A vizsgálat befejezését követően ez a testület jelentést nyújt be a WHL vezetőjének, aki ezután határoz a további fegyelmi intézkedésekről.

A közlemény kitér rá, hogy a Wenatchee Wild vezetősége, valamint a WHL fegyelmi ügyi illetékesei már találkoztak az érintett játékosokkal a helyzet kezelése miatt és hogy támogatást nyújtsanak nekik. A liga kiemelte: minden szükséges lépést megtesz, hogy megvédje a játékost és biztosítsa a WHL szabályzatának szigorú betartását. A vizsgálat zárultával a WHL újabb nyilatkozatot fog kiadni.

A Wenatchee eddig két bajnoki mérkőzést játszott a 2023/24-es idényben, szombaton győzött, vasárnap kikapott, és ezt követően érkezett panasz az edzőről a WHL-hez.

Constantine júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva. Lépése teljesen váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést. Az NHL-es múltú amerikai tréner a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította. Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, ám végül szétlövésben kikapott Ausztriától és kiesett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×