eur:
389.34
usd:
362.13
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója, valamint Fenyvesi Beatrix és Fenyvesi Levente, Fenyvesi Máté gyermekei (b-j) az FTC legendás labdarúgójáról, Fenyvesi Mátéról elnevezett díj alapítása alkalmából rendezett ünnepségen a Groupama Arénában 2023. szeptember 19-én. Az elismerést minden évben a klub olyan U15-ös korosztályú játékosa kaphatja meg, aki a Ferencváros 76-szoros válogatott balszélsője szellemiségének megfelelően teljesít.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Új trófea a tehetséges fradistáknak

Díjat alapított a kilencven éve ezen a napon született Fenyvesi Máté családja, az elismerést minden évben a klub olyan U15-ös korosztályú játékosa kaphatja meg, aki több területen a Ferencváros 76-szoros válogatott balszélsője szellemiségének megfelelően teljesít.

A keddi ünnepi eseményen az alapító okiratot aláíró Fenyvesi Beatrix - Fenyvesi Máté lánya - hangsúlyozta, hogy testvérével, Leventével szeretnék édesapjuk emlékét így is megőrizni. Szándékuk szerint ez a díj megörökíti majd azt a sportteljesítményt és szellemiséget, amely Fenyvesi Mátét nemcsak a gyermekek, hanem az utána következő generációk számára is igazi példaképpé emelte. Hozzátette: az elismerést azért egy U15-ös korosztályú fiatalnak adományozzák, mert édesapjuk tehetségét annak idején ebben a korosztályban fedezték fel Jánoshalmán. A pályafutása után állatorvosként dolgozó névadó tulajdonságai közül kiemelte önzetlen segítségnyújtását, nagy fizikai és lelki erejét, kitartó szorgalmát, gyorsaságát és robbanékonyságát. Bízik abban, hogy a díj inspiráló lesz a fiatalok számára, és a jövőben minél több tehetség kerül majd ki a klub utánpótlásából.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt hangsúlyozta, hogy

Fenyvesi Máté csendes példakép volt,

akit a mai nyelven fogalmazva kevés duma és sok tett jellemzett, és ez igazán ritka mostanság. Felidézte, hogy 1965-ben ő fejelte a Fradi történetének legfontosabb, VVK-győzelmet jelentő gólját, majd 1999-ben, egy nehéz időszakban a klub vezetését is átvette.

Fenyvesi Levente ismertette, hogy a 80 mm méretű, Fenyvesi Máté arcképét ábrázoló bronz plakettet évente egyszer annak a fiatal ferencvárosi labdarúgónak ítélik oda, aki a legkiemelkedőbb sportteljesítmény mellett legalább jó átlagú iskolai tanulmányi eredményt ér el, valamint a pályán és azon kívül is példamutató sportszerű magatartást tanúsít. A díj elnyeréséhez további, de nem kötelező elvárás a mérkőzéseken nyújtott magas színvonalú támadójáték. A kitüntetéshez 250 ezer forint pénzjutalom is jár, amelyet készpénzben, vagy sportszerutalvány formájában az alapító biztosít.

Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója arról beszélt, hogy 15 évesen a fiataloknak az az álmuk, hogy jó labdarúgókká váljanak. Az utánpótlás-nevelésben azonban nemcsak ez számít sikernek, hanem az is fontos, hogy a tanulmányokhoz is ugyanazzal az alázattal és szorgalommal álljanak hozzá, mint a labdarúgáshoz és hogy később az élet más területén is sikeresek legyenek.

A díj odaítéléséről az FTC mindenkori elnöke, a klub akadémiájának szakmai igazgatója, az U15-ös korosztály vezetőedzője, valamint az alapító közösen dönt és minden évben a szezon hazai zárómérkőzését megelőzően adják majd át.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×