eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A későbbi győztes svéd Armand Duplantis a férfi rúdugrás döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2022. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Soha nem ugrott még senki rúddal ilyen magasra - videó a 623 centiről

A teljesítmény természetesen a svéd Armand Duplantis nevéhez fűződik.

Az olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis 6,23 méterre javította a férfi rúdugrás világcsúcsát az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i döntőjének második napján, vasárnap.

A 23 éves svéd atléta összesen hetedszer ugrott világcsúcsot, idén már több alkalommal is próbálkozott a 623 centiméteres magasságon, de eddig nem járt sikerrel.

A kétszeres világbajnok 6,02 m után 21 centit emelt és elsőre teljesítette a világrekordot érő magasságot.

Duplantis első világbajnoki címét tavaly éppen Eugene-ben szerezte, akkor 621 cm-rel - szintén világcsúcsot teljesítve - nyerte meg a finálét, majd idén augusztusban a budapesti vb-n 6,10 méterrel diadalmaskodott.

A pályafutása hetedik világcsúcsát ugró Duplantis szerint a 6,23 méteres magasság még növelhető, ugyanakkor ezzel egyelőre nem foglalkozik.

"Már most elég magas a határ, de bízom benne, hogy továbbra is jól fogok ugrani, és akkor még magasabbra is tudok majd repülni, mint ezúttal. Egyelőre azonban nem gondolok másra, csak arra, hogy kiélvezzem ezt a csodálatos pillanatot" - fogalmazott az olimpiai és kétszeres szabadtéri világbajnok 23 éves svéd sztár.

A Duplantis világbajnoki címét is hozó budapesti atlétikai vb kulisszatitkairól itt tudhat meg többet:

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×