eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: police.hu

Dráma Tokodon: mentőhelikopter érkezett a futballistáért

Félbeszakadt a megyei másodosztályú mérkőzés, infarktust kapott a tokodi gólkirály.

Komárom-Esztergom megyei másodosztályban rendezték meg vasárnap a Tokod–Tatabányai Vasas bajnokit, amely 3–2-es hazai vezetésnél a szünetben félbeszakadt. A hazaiak 36 esztendős csatára, Zsolnay Zsolt ugyanis rosszul lett, a mentők azonnal riasztották a helikopteres egységet, amely a gyors helyszíni vizsgálat után nyomban kórházba szállította a játékost, a fővárosba – írja a kemma.hu.

Zsolnay Zsolt az első félidőben tizenegyesből gólt szerzett, sőt az előző idényben – holtversenyben – gólkirályi címet szerzett 32 góllal a Komárom-Esztergom megyei II. osztályban. A játékos szívinfarktus gyanújával került kórházba, állapota stabil.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

Fokozódik a feszültség a Spitzbergák körül: szinte ismeretlen térségben csaphat össze a NATO az oroszokkal

A 21. század egyik geopolitikai csatározásainak egyik legfontosabb színtere lehet az Északi-sarkvidék. Sokan úgy tekintenek a területre, mint a nagyhatalmi versengés egy újabb területe, ahol az értékes lehetőségek megszerzésére törekednek a globális szereplők. A fokozódó figyelem azt eredményezi, hogy olyan ismeretlen területek, vagy elfeledett szigetek kapnak növekvő figyelmet, mint például a Skandináv-félszigettől északra helyezkedő, Norvégia szuverén területének számító Spitzbergák szigetcsoport. A kicsivel több mint 61 000 négyzetkilométeres szigetcsoport ismert még a norvég nevén is, a helyiek Svalbard néven emlegetik. De hogy tudott ez a kétharmad magyarországnyi, kevesebb mint 3000 fős lakosságú, rendkívül hideg és elhagyatott terület a globális térkép kiemelt helyére kerülni? Ezt fogjuk most megnézni az elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×