eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sweden players celebrate victory after the FIFA Womens World Cup Australia & New Zealand 2023 Round of 16 match between Winner Group G and Runner Up Group E at Melbourne Rectangular Stadium on August 6, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Sporttörténelmet írtak a női labdarúgó világbajnokságon

Az amerikai női labdarúgó-válogatott először maradt érem nélkül a világbajnokságok történetében, mivel az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló esemény vasárnapi nyolcaddöntőjében tizenegyesekkel alulmaradt a svéd csapattal szemben.

A találkozó egyik hőse a skandináv együttes kapusa, Zecira Musovic volt, aki a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is több bravúrral járult hozzá ahhoz, hogy nem született gól.

Az egész meccsen fölényben futballozó címvédő amerikaiak így is közel jártak a továbbjutáshoz, mert a 11-esek során az ötödik párban Sophia Smith a nyolc közé lőhette volna a csapatát, azonban a labda a bal kapufa mellett suhant el. A hatodik párban nem hibáztak a játékosok, így az amerikai kapus, Alyssa Naeher sem. A hetedik körben viszont Kelley O'Hara a bal kapufát találta el, míg Lina Hurtig lövését elsőre úgy tűnt, hogy védte Naeher, azonban a labda a gólvonalon túlra pattant róla. A svéd játékosok eleinte nem is mertek örülni, mígnem a videobíró ellenőrzése után a játékvezető megítélte a továbbjutást jelentő gólt.

Az amerikai válogatott az előző nyolc női vb-n négy arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett, azaz először maradt le a dobogóról. Az előző két alkalommal győztes tengerentúliak ráadásul sporttörténelmet írhattak volna az újabb diadalukkal, mert a labdarúgásban még sosem fordult elő - sem férfi, sem női vonalon -, hogy egy nemzeti együttes sorozatban három világbajnoki címet szerezzen. Az amerikai kieséssel az is eldőlt, hogy Megan Rapinoe, Alex Morgan, Julie Ertz, Kelley O'Hara és Alyssa Naeher nem csatlakozik a sportág egyetlen háromszoros világbajnokához, Peléhez. Érdekesség, hogy közülük O'Hara és Rapinoe kihagyta a 11-esét, és csak a kapus Naeher volt eredményes.

A nyolc között a japán válogatott lesz a svédek ellenfele pénteken.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Svédország-Egyesült Államok 0-0 - 11-esekkel: 5-4

korábban:

Hollandia - Dél-afrikai Köztársaság 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×