eur:
389.74
usd:
365.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Gianluigi Buffon olasz kapus orvosi vizsgálatra érkezik a torinói Juventus Egészségügyi Központba 2019. július 4-én. A 41 éves Buffon egy év kihagyás után visszatért a Juventushoz, ahol eddig 17 évet töltött 2001 és 2018 között.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Visszatér az olasz válogatotthoz Gianluigi Buffon

A XXI. század eddigi legjobb olasz kapusa, Gianluigi Buffon a héten bejelenti a visszavonulását, annak ellenére, hogy tavasszal 2024 nyaráig meghosszabbította szerződését a Parmával. Nyomós oka van rá: megtisztelő felkérést kapott az Olasz Labdarúgó-szövetségtől, a FIGC-től.

Buffon 45 éves, de még kapós volt kapusként: jövő nyárig szerződés kötötte a Serie B-ben szereplő Parmához, de néhány hete fényűző ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából is. Arra nemet mondott, s most a Parmával is felbontja a kontraktusát, visszavonul.

Ez ugyanis a feltétele annak, hogy az olasz válogatott csapatmenedzsere legyen. Ezt a posztot korábban 2019-től 2022 decemberéig a január elején rákbetegségben elhunyt Luca Vialli töltötte be.

Buffon 176 szereplésével olasz válogatott szereplési csúcstartója. Legnagyobb sikere a 2006-os világbajnoki cím volt. A klubfutballban a Parma, a Juventus, a PSG, majd újra a Juventus és a Parma kapusa volt, tíz olasz bajnoki címe (pedig még kettőt el is vettek tőle a Calciopoli botrányban) szintén rekord. Pályafutása során összesen huszonkilenc trófeát nyert.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×