eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának sprintfutamában a spa-francorchampsi pályán, Stavelot közelében 2023. július 29-én. A futamot július 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

F1-szakíró Belgium után: ez lehet a Red Bull habos tortáján a cseresznye

Váltócserés büntetése ellenére is magabiztosan nyert a címvédő Max Verstappen a Forma–1-es Belga Nagydíjon. A holland versenyző a nyári szünetet úgy kezdheti meg, hogy 125 pont az előnye csapattársával, az ezúttal is második Sergio Perezzel szemben. Vámosi Pétert, a Motorsport Online főszerkesztőjét kérdeztük.

Sorozatban a nyolcadik futamgyőzelmét aratta Max Verstappen, igazi kihívója a Belga Nagydíjon sem akadt. Arra a kérdésre, hogy meddig folytatható ez a sorozat, Vámosi Péter úgy fogalmazott, hogy lassan mindenki azon gondolkodik, hogy a végtelenségig. Mi sem támasztja ezt jobban alá, hogy a holland pilóta öt rajthelyes büntetését alig tizenhét kör alatt ledolgozta, és stabilan az élre állt. Bár ez kívülről nézve elképesztően könnyednek tűnhetett, a Motorsport Online főszerkesztője szerint ehhez nagyon is ott kellett lennie fejben a versenyzőnek. Szerinte

az energiaitalosok pilótájának talán az a legfőbb titka, hogy mindig „éles”.

Öröm volt látni, hogy amikor az ellenfelek már nem nagyon tudnak vele mit kezdeni, akkor házon belül keres magának „ellenséget” saját mérnöke formájában – jegyezte meg humorosan a szakíró, utalva arra, hogy a fél versenyen keresztül ment a csipkelődés közöttük. Valószínűleg fontos momentum – személyiségét illetően –, hogy Max Verstappen mindig benne legyen a „balhékban”, ami egyfajta olyan mentális állapotot idézhet elő nála, aminek köszönhetően sikeres tud lenni.

Csapattársa, Sergio Pérez a második lett, nem fenyegette semmi a Red Bull kettős győzelmét. Ugyanakkor nagy visszatérő a dobogóra Charles Leclerc, aki azért egy-egy jobb teljesítménnyel már előrukkolt az idei szezonban, bár alapvetően eddig nem „csillogott” a Ferrari. Vámosi Péter szerint a nyári szünetet követően a maranellói istállónak a zandvoorti és monzai futamon mindenképp oda kell majd tennie magát; utóbbit tradicionálisan az európai versenyhelyszínek végének tartanak, ami ilyen szempontból az egyik „ékköve” a Forma–1-es világbajnokságnak.

„Frédéric Vasseuréknak Mozában, saját közönség előtt kell igazán bizonyítaniuk, mert ha ott sem, akkor sehol…”

Visszakanyarodva a Belga Nagydíjra, a szakértő megjegyezte: a Ferrari tündökléséhez az is hozzájárult, hogy a Mercedesnek ezúttal nem jött ki a lépés, a McLarennek meg végképp nem. „Kifejezetten csodálkozom, hogy ahogy a verseny elején állt Lando Norris, vissza tudott térni a hetedik helyre, ami viszont azt mutatja, hogy egyébként jó a konstrukció.” Való igaz, hogy a Ferrari ezúttal nagyot mentett, de vélhetően a Mercedest nem fogják tudni megfogni, inkább hátrafelé kell tekintgetniük a McLaren felé.

Most bő három hetes szünet következik, majd a Holland Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság. Tíz verseny van még hátra, és igazándiból már csak az a kérdéses, hogy Max Verstappen mikor gyűjti be a harmadik világbajnoki címét, ami lehet, megint Suzukára esik majd – értett egyet Vámosi Péter, aki szerint a legizgalmasabb kérdés, hogy a holland pilóta autója képes lesz-e különösebb hibák nélkül végig csinálni az élen a teljes szezont. Illetve, hogy nem szedi ki mondjuk egy figyelmetlen versenytárs. Bár a Red Bull teljesítménye már most is példa nélküli, ha sikerült a szezon végéig hozniuk ezt a formát, „az lesz igazán a cseresznye a habos tortán”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×