eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjára a spa-francorchampsi pályán, Stavelot közelében 2023. július 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

Belga Nagydíj - Verstappen a büntetés ellenére is nyert

A rajtbüntetés miatt csak hatodikként startoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és kétszeres világbajnok versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, így tovább növelte az előnyét az összetettben.

A 25 éves holland pilótának ez az idei 10. és pályafutása 45. futamgyőzelme, egymás után nyolcadszor diadalmaskodott, Belgiumban sorozatban harmadszor nyert. A Red Bull istállónak így 13-ra nőtt a már eddig is rekordot jelentő győzelmi szériája, az osztrák istálló ráadásul ezúttal kettős sikert ünnepelhetett, mert a második helyen Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárt Spában.

A dobogó alsó fokára a pole pozícióból rajtoló Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője állhatott fel.

A rajt után Leclerc nem sokáig tudta megtartani a vezető pozíciót, az Eau Rouge kanyarkombinációt követő egyenesben ugyanis Pérez a szélárnyékot is felhasználva simán megelőzte a monacói riválist. A sebességváltó-cseréért kapott büntetés miatt hatodikként startoló Verstappen kihasználta az előtte lezajlott kisebb csetepatékat és feljött negyediknek, majd a hatodik körben már harmadik volt, miután lehagyta Lewis Hamiltont (Mercedes).

A kilencedik körben Verstappen Leclerc-t is megelőzte, így már második volt, majd a 13. és a 15. kör között sorrendben Hamilton, Pérez, Leclerc és Verstappen is a boxba hajtott kerékcserére. A holland vb-címvédő másodikként tért vissza a pályára, de nagyon közel volt csapattársához, akit rövidesen gond nélkül lehagyott.

A 19. körben elkezdett esni az eső, de nem került jelentős mennyiségű csapadék a pályára, mert az esőzés csak néhány percig tartott.

Tizenöt körrel a leintés előtt Verstappen előnye csaknem tíz másodperc volt Pérez előtt, de ez több mint 27 másodpercre nőtt, mert a mexikói ekkor tudta le a második kerékcseréjét. Korábban a negyedik Hamilton és a harmadik Leclerc is járt már a boxban, kettejük csatája a harmadik helyért zajlott, Hamilton nagyjából 2.5 másodpercre volt a Ferrari monacói versenyzőjétől, ez a különbség állandósulni látszott.

A verseny utolsó harmadában már nem történt jelentős változás az élmezőnyben, Verstappen fölényesen nyert, így már 125 pontos előnnyel áll Pérez előtt a vb-pontverseny élén.

A 42. születésnapját szombaton ünnepelt spanyol Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres vb-győztes versenyzője az ötödik helyen zárta a viadalt.

A vb az egy hónapos nyári szünet után augusztus végén folytatódik Hollandiában.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×