eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Forrás: twitter / Talkcherries_afcb

Kerkez Milos aláírt új klubjánál – hivatalos!

A magyar játékos hivatalosan is átigazolt a brit FC Bournemouth klubjához. A hírek szerint 18 millió euróért és 4 évre igazolt Angliába a Premier League legújabb magyar játékosa.

A Premier League-ben legutóbb 15. helyezett angol klub a közösségi média oldalain jelentette be , hogy leigazolta a nyolcszoros magyar válogatott balhátvédet.

Az FC Bournemouth ezzel hivatalosan is bejelentette, hogy a 19 éves magyar válogatott a klub játékosaként a Premier League-ben folytatja a pályafutását.

A megállapodás időtartamáról és az átigazolási összegről nem írtak, de korábbi sajtóinformációk szerint a játékos négy évre kötelezte el magát, a Bournemouth pedig 18 millió eurót fizetett érte.

Kerkez a brit klub harmadik nyári igazolása Justin Kluivert és Romain Faivre után, akik Rómából és Lyonból érkeznek. A csapat Európa egyik legkeresettebb hátvédjének tartja Kerkezt, aki pedig annak ellenére választotta az angol bajnokságot, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő klubok szerették volna leigazolni.

Neill Blake, az AFC Bournemouth ügyvezető igazgatója a klub honlapján elmondta: nagyon örülnek, hogy bejelenthetik Kerkez szerződtetését.

"Több európai csapat is szerette volna megszerezni, ő viszont, miután megismerte a jövőre vonatkozó terveinket és céljainkat, hozzánk akart igazolni. Atletikus alkata és támadó felfogása nagy erősítés a keretünknek, várjuk a közös munkát"

- fogalmazott.a klub vezetője.

Új csapatában tehát nagy tehetségnek tartják a fiatal balhátvédet, aki várhatóan alapembere lesz majd a FC Bournemouth-nak. Ezt a feltételezést erősíti meg az, hogy a klub és Kerkez egy hosszú távú szerződésben állapodtak meg egymással.

A szerbiai Vajdaságban született 19 éves Kerkez Milos a Hajduk Kula, a Rapid Wien, majd az ETO FC Győr utánpótlásában nevelkedett. Kerkez Milos ezt követően tavaly januárban szerződött az AC Milantól a holland AZ Alkmaarhoz, amelyben alapemberként számítottak rá az elmúlt idényben. A szezonban - minden versenysorozatot figyelembe véve - 52 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és kiosztott hét gólpasszt a Konferencia-ligában elődöntős gárdában.

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása és Szoboszlai Dominik (Liverpool FC) után a második magyar jelenleg a PL-ben, amelyet sokan a világ legerősebb bajnokságaként tartanak számon.

Magyar futballisták a Premier League-ben:

  • Kozma István: Liverpool - 1992-93
  • Gera Zoltán: West Bromwich Albion, Fulham - 2004-06, 2008-14
  • Király Gábor: Crystal Palace, Aston Villa - 2004-05, 2006-07
  • Torghelle Sándor: Crystal Palace - 2004-05
  • Priskin Tamás: Watford - 2006-07
  • Fülöp Márton: Sunderland, Manchester City, West Bromwich Albion - 2007-10, 2011-12
  • Halmosi Péter: Hull City - 2008-09
  • Kurucz Péter: West Ham United - 2009-10
  • Bogdán Ádám: Bolton Wanderers, Liverpool - 2010-12, 2015-16
  • Buzsáky Ákos: Queens Park Rangers - 2011-12
  • Szoboszlai Dominik: Liverpool - 2023-
  • Kerkez Milos: Bournemouth - 2023-
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×