eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vas Kata Blanka a győzelmét ünnepli a négyszakaszos svájci női profi országúti kerékpáros körverseny első, Weinfeldenből induló és oda visszaérkező 56 kilométeres szakasza végén 2023. június 17-én. Az SD Worx csapat magyar versenyzőjének ez élete első országúti kerékpáros World Tour-győzelme. A 21 éves élsportoló 1:24:09 órás eredménnyel bizonyult a 112 fős mezőny legjobbjának.MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Szakértő: Vas Kata Blanka most berobbant az élvonalba

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője szerint a versenyző a svájci körversenyen és a Giro d'Italián aratott szakaszgyőzelmével érdemelte ki, hogy immár a legjobbak között tartják számon.

Tavaly óta ismét van női Tour de France, de a Giro Donne a világ talán legnagyobb női kerékpárversenye, amelynek bármely szakaszán hatalmas dicsőség dobogóra állni – mondta az InfoRádióban Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

"Ezen a versenyen szakaszt nyerni igazán nagy eredmény Blankától. Sokan várunk tőle most már kimagasló eredményeket, főleg ilyen típusú sprinteken, amilyet most is nyert, hiszen idén tavasszal két komolyabb versenyen tudott bejönni negyedik helyen a mezőnyben, ami egészen megdöbbentő volt, hiszen

ezt az oldalát nem ismertük eddig Blankának"

– mondta a szakértő.

A kerékpáros csapata ráérzett, milyen képességekkel bír Vas Kata Blanka, és "erre kezdtek gyúrni". Eisenkrammer Károly emlékeztetett: néhány héttel ezelőtt a női svájci körversenyen is szakaszt nyert Vas Kata Blanka, ott is egy hasonló kis létszámú sprintbefutóban, egy emelkedőn kellett az ellenfeleket legyőznie. "Úgy látszik, neki ez nagyon fekszik: azok a befutók, ahol a dombok megszortírozzák a mezőnyt, és kevesebb érkeznek a végén a sprintre – főleg, ha az emelkedőn van" – fejtette ki.

Több szakágban is eredményes versenyző

Vas Kata Blanka 2021-ben Tokióban a nyári olimpián minden idők legjobb magyar hegyi kerékpáros helyezését elérve a negyedik helyen végzett. Korábban Szabolcsi Szilvia volt olimpián ötödik pályasprintben, Vas Kata Blanka azonban nemcsak egy szakágban képes nagy eredmény elérésére.

A kerékpáros országúti világbajnokság is egynapos verseny, és a sportág szakértője szerint Vas Kata Blanka ezekben az egynapos sprintekben jó. Több szakágban tud jól teljesíteni, mostani két győzelmével pedig "berobbant a sportág élvonalába", és "igazi világsztár" lett.

"A győzelmeket a helyén kell kezelni, vagyis a legmagasabb polcon" – tette hozzá a Tour de Hongrie főszervezője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×