eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2016. július 30-án készült kép Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnokról a hockenheimi versenypályán. Lauda, aki februárban ünnepelte 70. születésnapját, 2019. május 20-án elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/DPA/Wolfram Kastil

Nagy verseny indult Niki Lauda óriási vagyonáért

A háromszoros Forma–1-es világbajnok özvegye a jussát követeli a négy éve elhunyt legenda magánalapítványától.

Négy évvel egy zürichi kórházban bekövetkezett halála után ismét a hírek középpontjába került a Forma–1 egyik legnagyobb alakja, a háromszoros világbajnok Niki Lauda. A Der Standard és a Kurier tudósítása szerint az özvegye által korábban indított öröklési vita eddig szinte észrevétlenül zajlott, most viszont több újság is nyilvánosságra hozta, hogy Birgit Lauda egy évvel férje halála után beperelte a hagyatékot kezelő Lauda magánalapítványt.

Az özvegy – aki Lauda két, 13 éves ikergyermekének, Maxnak és Miának az édesanyja – sajtóértesülések szerint

30 millió euró körüli összeget követel.

Niki Laudának egyébként első feleségétől két, immár felnőtt fia van.

A speedweek.com arra emlékeztetett, hogy a magánalapítványt évekkel halála előtt hozta létre Lauda több száz millió eurós vagyonnal.

A 44 éves Birgit Lauda 2020-ban indított pert az alapítvány ellen a bécsi tartományi bíróságon. A volt stewardess állítólag a rá eső részt követeli, a Bunte magazin szerint mintegy 30 milliós összegben.

Niki Lauda soha nem akart vitát vagyonáról. Ezért hozta létre a magánalapítványt, amelyből rendszeresen fix összeget fizetnek ki valamennyi hozzátartozójának. Információk szerint az özvegy havi 6000 euró körüli összeget kap.

A hónap elején hallgatták meg az alapítvány igazgatótanácsának tagját, Haig Asenbauert, aki Lauda közeli bizalmasa volt. A Kurier szerint azt kívánta elérni, hogy az özvegyet öröklésre képtelenné nyilvánítsák. A többi között sikkasztással vádolta őt egy olyan művészeti gyűjteményből, amelynek darabjait annak idején Niki és Birgit Lauda vásárolta.

Ítélet legkorábban nyáron várható.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×