eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ 2023. március 28-án. A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt.MTI/Illyés Tibor
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Németh Balázs: a világ minden tájáról Budapestre utaznak, hogy lássák a csodát

A nyitány előtt 100 nappal Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség vezérigazgatója alkalmasnak minősítette a Nemzeti Atlétikai Központot az augusztusi világbajnokság megrendezésére. Eddig 203 országból neveztek a versenyre.

"Hárommilliárd embert érnek el azok a tévécsatornák, amelyek közvetíteni fogják a budapesti atlétikai világbajnokság eseményeit. Minden becslés azt mutatja, hogy a hárommilliárd potenciális tévénéző közül több mint egymilliárdan hosszabb-rövidebb időre bekapcsolódnak majd a közvetítésbe" – mondta az InfoRádióban Németh Balázs, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója.

További friss adat, hogy 203 országból neveztek, és dolgoznak azon, hogy még egy-két fővel növeljék a résztvevők számát, és elérjék a 206-os határt az országok tekintetében, ami minden idők legnemzetközibb világbajnokságát jelentené. Németh Balázs megjegyezte: az ENSZ-nek nincs ennyi tagállama, és a jegyeladással kapcsolatos adatok is azt mutatják, hogy az egész világ itt lesz. A jegyvásárlók 77 országból érkeztek, 160 ezer fölött van az eladott belépők száma. Utaznak Új-Zélandból, Ausztráliából, Kínából, Japánból, Chiléből, Peruból, Kanadából, az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, "mert látni akarják ők is a csodát".

Németh Balázs a magyaroknak azt ajánlja, érdemes felülni egy vonatra vagy Volánbusz-járatra, 2023 forintért akár még az ország legtávolabbi pontjáról is ide lehet utazni, és "beleszippantani ennek a csodálatos eseménynek a hangulatába". Hozzátette:

a mi életünkben többször már nem lesz, hogy a világ harmadik legnagyobb sporteseményének a magyar főváros a házigazdája.

A szervező szerint a Nemzeti Atlétikai Központ lenyűgözi az idelátogatókat. Az elmúlt napokban terepszemlét tartott a helyszínen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség több mint harminc tagja, és itt volt a vezérigazgató Jon Ridgeon is, aki a globális sportvilág egyik legfontosabb szereplője és képviselője.

A terepszemlén bemutatták, hogy mi szerepel a papírjaikon, és minden tervet "az utolsó másodpercig" kidolgoztak. Voltak javaslataik, ötleteik, melyeket módosítani érdemes, ezt meg is teszik, hiszen jóval tapasztaltabbak. "Ami igazán lényeges, hogy a mi terveinket az apró módosításokkal együtt elfogadták" – tette hozzá Németh Balázs, akinek az ad erőt a mindennapi munkához, hogy ha a papírforma szerint megvalósítják, és meg tudják csinálni azt, amit elképzeltek, akkor ez lehet minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága.

Az eseménynek ma már kabalája is van, a Legyél Te is Hős! kampány január óta dübörög. Aki szabadidős eseményekhez, versenyekhez csatlakozik, fut, úszik, Balaton-átevezésen vesz részt, triatlonversenyen indul, az "hétköznapi hős" kedvezményt kap, így 50 százalékos kedvezménnyel jöhet az esti programokra. Németh Balázs azt mondta, emellett lehet látni az országban az óriásplakátokat, az internetes felületeken futnak a hirdetések, és rengeteg olyan felvezető eseményt szerveznek, amivel még növelhetik "a világbajnoki lázat" Budapesten.

Június 17-én egy családi nappal nyitják meg a Nemzeti Atlétikai Központot. A tesztverseny július 7-8-án a felnőtt országos magyar bajnokság lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×