eur:
388.63
usd:
370.9
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ 2023. március 28-án. A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt.MTI/Illyés Tibor
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Németh Balázs: a világ minden tájáról Budapestre utaznak, hogy lássák a csodát

A nyitány előtt 100 nappal Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség vezérigazgatója alkalmasnak minősítette a Nemzeti Atlétikai Központot az augusztusi világbajnokság megrendezésére. Eddig 203 országból neveztek a versenyre.

"Hárommilliárd embert érnek el azok a tévécsatornák, amelyek közvetíteni fogják a budapesti atlétikai világbajnokság eseményeit. Minden becslés azt mutatja, hogy a hárommilliárd potenciális tévénéző közül több mint egymilliárdan hosszabb-rövidebb időre bekapcsolódnak majd a közvetítésbe" – mondta az InfoRádióban Németh Balázs, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója.

További friss adat, hogy 203 országból neveztek, és dolgoznak azon, hogy még egy-két fővel növeljék a résztvevők számát, és elérjék a 206-os határt az országok tekintetében, ami minden idők legnemzetközibb világbajnokságát jelentené. Németh Balázs megjegyezte: az ENSZ-nek nincs ennyi tagállama, és a jegyeladással kapcsolatos adatok is azt mutatják, hogy az egész világ itt lesz. A jegyvásárlók 77 országból érkeztek, 160 ezer fölött van az eladott belépők száma. Utaznak Új-Zélandból, Ausztráliából, Kínából, Japánból, Chiléből, Peruból, Kanadából, az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, "mert látni akarják ők is a csodát".

Németh Balázs a magyaroknak azt ajánlja, érdemes felülni egy vonatra vagy Volánbusz-járatra, 2023 forintért akár még az ország legtávolabbi pontjáról is ide lehet utazni, és "beleszippantani ennek a csodálatos eseménynek a hangulatába". Hozzátette:

a mi életünkben többször már nem lesz, hogy a világ harmadik legnagyobb sporteseményének a magyar főváros a házigazdája.

A szervező szerint a Nemzeti Atlétikai Központ lenyűgözi az idelátogatókat. Az elmúlt napokban terepszemlét tartott a helyszínen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség több mint harminc tagja, és itt volt a vezérigazgató Jon Ridgeon is, aki a globális sportvilág egyik legfontosabb szereplője és képviselője.

A terepszemlén bemutatták, hogy mi szerepel a papírjaikon, és minden tervet "az utolsó másodpercig" kidolgoztak. Voltak javaslataik, ötleteik, melyeket módosítani érdemes, ezt meg is teszik, hiszen jóval tapasztaltabbak. "Ami igazán lényeges, hogy a mi terveinket az apró módosításokkal együtt elfogadták" – tette hozzá Németh Balázs, akinek az ad erőt a mindennapi munkához, hogy ha a papírforma szerint megvalósítják, és meg tudják csinálni azt, amit elképzeltek, akkor ez lehet minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága.

Az eseménynek ma már kabalája is van, a Legyél Te is Hős! kampány január óta dübörög. Aki szabadidős eseményekhez, versenyekhez csatlakozik, fut, úszik, Balaton-átevezésen vesz részt, triatlonversenyen indul, az "hétköznapi hős" kedvezményt kap, így 50 százalékos kedvezménnyel jöhet az esti programokra. Németh Balázs azt mondta, emellett lehet látni az országban az óriásplakátokat, az internetes felületeken futnak a hirdetések, és rengeteg olyan felvezető eseményt szerveznek, amivel még növelhetik "a világbajnoki lázat" Budapesten.

Június 17-én egy családi nappal nyitják meg a Nemzeti Atlétikai Központot. A tesztverseny július 7-8-án a felnőtt országos magyar bajnokság lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×