eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A candle burns in the darkness, copy space. A lit white candle on a black background. Symbol of eternal memory, mourning, minutes of silence, memorial day. The concept of loss and to the memory.
Nyitókép: LesDaMore/Getty Images

Elhunyt a magyar autóslegenda

Hetvenöt éves korában elhunyt Cserkuti József.

A legendás magyar autóversenyző halálhírát a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, Szujó Zoltán tette közzé a szervezet Facebook-oldalán.

„Pótolhatatlan veszteség érte a magyar autósportot. Elment Cserkuti József, vagy ahogy mindenki szólította, Öcsi. Káprázatosan tehetséges hegyi mentő, kiváló túraautó-versenyző, később nagyszerű csapatfőnök. Aktív szerepe volt az Astra Kupa létrehozásában, amely márkakupában rengetegen ismerkedhettek meg az autóversenyzéssel és indíthatták el pályafutásukat. Öcsi! Száguldj most már odafönn, az égi pályák szerpentinjein, naná, hogy BMW-vel...! Nyugodj békében!” – számolt be a tragikus hírről Szujó Zoltán.

Az 1947-ben született Cserkuti József autóversenyzői pályafutása több mint 25 évig tartott. Cserkuti előbb navigátorként szerepelt, majd 1971-től a volán mögé ült. Először hegyi és raliversenyeken indult, hihetetlen eredményességét mintegy 450 megszerzett trófea bizonyítja.

1994-ben Dancsó Pállal közösen hozta létre az Opel Astra Kupát, a Cserkuti Öcsi iránymutatása szerint átalakított versenyautókat Szentgotthárdon gyártották. Több sikeres autóversenyző is itt kezdte a pályafutását, például Bessenyey Zoltán, Kiss Norbert, Turán Frigyes, Walter Csaba és Zengő Zoltán. Bár egy évvel később, 48 éves korában visszavonult a versenyzéstől, csapatfőnökként továbbra is részt vett a tehetséges fiatalok karrierjének építésében – írja róla a Totalcar.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×