eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte csapata első gólját a Chelsea ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. április 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Jose Breton

Benzema tényleg az angolok réme

„Nagyon jól játszottunk, talán ebben az idényben a legjobban” – mondta a Real Madrid a Chelsea elleni 2-0-s győzelme után Vinícius Júnior, a mezőny legjobbja. Mégsem lehet a „királyi klub” tökéletesen elégedett: jobb helyzetkihasználással már az első mérkőzésen eldönthette volna az elődöntőbe jutást.

A Marca az örömükben egymásra ordító Vinícius és Benzema képével ünnepelte a győzelmet, amelynek alkotói közül kiemelte még Thibaut Courtois fontos védéseit és Ben Chilwell kiállítását is. Természetesen jelezte azt is, hogy a csapatkapitány szerezte az első gólt, Marco Asensio pedig a másodikat.

A 2022-es aranylabdás francia csatár elképesztő formában van idén, az öt nagy európai bajnokság szereplői közül senki sem szerzett több gólt nála. (Tizennyolcnál jár, éppen annyinál, mint Erling Haaland.) Belőtte a kilencvenedik BL-gólját, s már csupán egy hiányzik a Real Madrid mezében elért 350. találatához. Még különlegesebb, hogy a „királykategóriában” az egyenes kieséses szakaszban elért legutóbbi 11 gólját mind-mind angol csapat ellen szerezte. A Premier League szereplői ellen nála több gólt csak Lionel Messi ért el. A Sun nem ok nélkül írta utolsó oldalán: It’s Karim again, Megint Karim!

Marco Asensiónak is kijutott a dicséretből, a pályára lépése után két perccel gólt szerző középpályás rekordot állított fel azzal, hogy a kilencedik gólját lőtte a BL-ben csereként. Nagyszerű kritikákat kapott Vinícius is, aki a legutóbbi húsz BL-mérkőzésén 20 kanadai pontot produkált, 10 gólja mellé immár 10 asszisztja van. Szerda este tett hozzá kettőt. Elképesztően cselez, minden más játékosnál több sikeres csele van az idei BL-sorozatban.

Carlo Ancelottinál immár csak Zinédine Zidane nyert több BL-mérkőzést a Real Madriddal, az olasz edző a Chelsea elleni sikerrel előzte meg Vicente Del Bosquét.

A Chelsea sorozatban a negyedik mérkőzésén nem szerzett gólt, Frank Lamparddal eddig mindkét mérkőzését elveszítette. Ugyanakkor két mérkőzését is nyerte már meg a mostani BL-sorozatban legalább két góllal: a Milant 3-0-ra, a Borussia Dortmundot 2-0-ra verte.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Stamford Bridge-en, a továbbjutó a Manchester Cityvel vagy a Bayernnel (az első mérkőzésen 3-0 az angoloknak) találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×