eur:
369.26
usd:
342.61
bux:
49342.40
2023. június 8. csütörtök Medárd
Kolozsvár, 2017. április 22.Berki Krisztián a pódiumon, miután ezüstérmet nyert lólengésben a kolozsvári torna Európa-bajnokságon 2017. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Nem akárki mondja, hogy két magyar tornászválogatott is ott lehet az olimpián

Maga a sportág utolsó magyar olimpiai bajnoka, Berki Krisztián.

Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója szerint a férfi és a női válogatottnak is van esélye kijutni a jövő nyári, párizsi olimpiára.

"A legnagyobb vágyunk, hogy a férfi és a női csapatunk is jusson ki Párizsba. Azért is kergetjük ezt az álmot, mert nem elérhetetlen" - nyilatkozta az olimpiai bajnok az M4 Sport televízióban.

Berki emlékeztetett, hogy tavaly a müncheni Európa-bajnokságon mindkét válogatott a nyolc közé jutott, és a világbajnokságon is ott voltak a legjobbak között. Hozzátette, bő harminc év után lehetne ott az olimpián egyszerre a magyar férfi és női csapat, ami legalább tíz főt jelentene.

Meglátása szerint

a tornászok a tavalyi sikerek miatt "vérszemet kaptak", küzdeni fognak a végsőkig,

mert fiatal, céltudatos versenyzők, akik egyéniségek a maguk módján, és szerethető csapatot alkotnak.

A sportigazgató elmondta, hogy a legjobbak néhány hazai versennyel és külföldi világkupa-versenyekkel készülnek az áprilisi, törökországi kontinensviadalra, amelyet Kardos Botondnak az ujjműtétje miatt valószínűleg ki kell hagynia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×