eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország-Dánia mérkőzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 25-én. A magyar válogatott 40-23-ra kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Chema Rodríguez: ez a vereség az én hibám

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint az ő felelőssége, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai nem harcoltak, nem küzdöttek megfelelően, és ezért 40-23-ra kikaptak a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Stockholmban.

"Sokat beszélgettünk arról, hogy azt akarom látni, harcolunk, beleadunk mindent, megpróbálunk nyerni, és akkor lehet bármi a végeredmény. Most azonban nem tettük ezt meg, nem végeztük el a dolgunkat, és ha egy olyan csapat ellen, mint Dánia, nem harcolsz, akkor ez történik. Ez az én felelősségem, én vagyok a kapitány" - mondta a lefújás után az interjúzónában a magyarok spanyol edzője.

Hozzátette, számítottak rá, hogy ilyen gyors kézilabdával kezdenek majd a skandinávok, de szerinte csapata még nem áll készen az ilyen mérkőzésekre. Felidézte, hogy jól kezdtek, Mikler Rolandnak volt néhány védése, de a folytatásban nem voltak kellően kemények támadásban, nem passzoltak pontosan, nem próbálták javítani a hibáikat, hátul pedig nem blokkoltak eleget. Helyette elkezdték eladni a labdákat, amiből egymás után lőtte góljait az ellenfél.

"Az első tizenöt percben nem volt könnyű dolguk a védelmünkkel, de utána minden átbillent, nem értünk vissza védekezni, az ő kapusuk pedig remekül védett" - magyarázta Rodríguez.

Bánhidi Bence elmondta, szerinte sem volt váratlan, amit ellenfelük produkált, számítottak arra a taktikára, hogy lerohanják őket a rendkívül gyors támadósorukat kihasználva.

"Védekezésben nagyon sok labdát szereztek és sok védésük is volt. A támadásunk ma katasztrofális volt, nem azt játszottuk, amit a szövetségi kapitányunk kért, ezekből pedig mindig gyors gólokat kaptunk" - idézte fel a Szeged beállója, akinek ezúttal csupán egy kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.

Hangsúlyozta, kemény védekezésre törekedtek, de ez nem jött össze. A legfőbb különbségnek azt tartja, hogy a dánok körülbelül 15 gólt lőttek gyorsindításból, a magyarok pedig csak kettőt.

"Nem mondanám, hogy ekkora a különbség a két csapat között, de teljesen más dimenzióban kézilabdáztak" - ismerte el Bánhidi.

Mint mondta, az elején próbáltak futni, de ezekből csak technikai hibákat követtek el, nem voltak olyan labdabiztosak, mint ellenfelük, ezért nem tudták a gyors középkezdéseiket gólra váltani.

A beálló elárulta, a szünetben alapos fejmosást kaptak a szövetségi kapitánytól, mondván, egy negyeddöntőben nem lehet így játszani.

"Teljes mértékben igaza volt. Sajnos, úgy éreztem ezen a mérkőzésen, hogy a tizedik perc után semmi sanszot nem adtak arra, hogy mi pariban legyünk velük" - nyilatkozta.

Hozzátette, a meccs közben próbáltak a saját játékukra figyelni, de amikor a második félidő elején felnéztek az eredményjelzőre, már nagyon nagy volt a különbség, és onnantól csak becsületből kézilabdáztak.

A magyarok pénteken az 5-8. helyért Norvégiával játszanak, majd vasárnap kora délután egy helyosztóval zárják szereplésüket Stockholmban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×