eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bemutatják a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia kabalafiguráit, jobbról Gwladys Epangue egykori francia tekvondozó a Párizs melletti Saint-Denisben 2022. november 14-én. A Frígeknek nevezett két figurát az egyik francia jelképről, a füles frígiai sapkáról mintázták.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Lesz huszonötezer eurós jegy is a párizsi olimpia megnyitójára

Az átszámítva 10 millió forintba kerül jegyért viszont igazán különlegesen látványban lesz részük a gazdagoknak.

A legdrágább, úgynevezett prémium belépőkért azoknak kell majd ezt az összeget kifizetniük, akik a Szajnán, egy tengerjáró hajóról követik nyomon a július 26-i ceremóniát .

A francia szervezők a folyón felállítandó ideiglenes nézőterekre 90 és 2700 euró közötti áron kínálnak jegyeket,

a VIP-standra pedig 5500 euróért lehet a legolcsóbban feljutni.

A Szajna partjára a nyitányra várt mintegy hatszázezer ember többsége ugyanakkor ingyen tekintheti meg az ünnepi rendezvényeket.

Az olimpia lebonyolításáért felelős Paris 2024 szerint a jegyárakat "potenciális vásárlók körében folytatott kiterjedt piackutatás után" határozták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×