eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda versenymedencéje az átadása napján, 2022. június 1-jén. Három hónapos próbaüzem után megnyílt a mintegy 9,5 milliárd forintból megvalósított új uszoda, tanuszoda és strand. A Modern városok program keretében elkészült új komplexum ötvenméteres, tízpályás, csaknem háromszáz személyes lelátójú uszodája nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas.
Nyitókép: MTI/Varga György

Uszodába szeretnék menni a szünetben – Akkor hajrá!

A következő napokban nyitva tart a fővárosi uszodák és fürdők többsége. Az élsportolók az év közben megszokottnál kisebb vízfelületre tartanak igényt az év legvégén.

Az állami fenntartású budapesti uszodák december 30-ig nyitva tartanak, 31-én és január 1-jén ugyanakkor zárva lesznek a nagyközönség előtt.

Az önkormányzati háttérrel működő uszodák egy része hosszabb-rövidebb időre zárva tart.

  • A Kispesti Uszoda már december 19-e óta nem üzemel, és március vége előtt nem is nyit ki.
  • Az újbudai Nyéki Imre Uszoda egész héten zárva tart, január 2-tól lesz elérhető.
  • A XVIII. kerületi Vilmos Endre Uszoda szilveszter napjáig a szokott rend szerint fogadja a vendégeit, akkor azonban fél egykor bezár, és január 2-án nyit ki először.

Az év utolsó hónapjaiban 77 állami és önkormányzati fenntartású uszoda tartott nyitva plusz költségvetési támogatással. A sportolók reményei szerint ezek mindegyike üzemel majd 2023 első negyedévében és azután is.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nem titkolta, hogy a megemelkedett energiaárak a legnagyobb mértékben az uszodák működését veszélyeztették, ugyanakkor igyekeztek az érintett sportági szövetségekkel a legjobb megoldást megtalálni.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. legnagyobb létesítményei, így

a Széchenyi, a Rudas és a Gellért szintén látogathatók a következő napokban. A Palatinus is üzemel délután négy óráig.

A szaunák korlátozottan használhatók, nagyobb arányban a látogatottabb délutáni órákban. Az érdeklődés egyébként december eleje óta kiemelt, igen sok a külföldi érkező is.

Ami az élsportolókat illeti, a válogatott úszók többsége az év utolsó napjaiban nem tölt sok időt a medencében, egy részük kiegészítő sportágakkal tartja formában magát, vagy pihen az újévi újrakezdés előtt.

Sós Csaba szövetségi kapitány az InfoRádiónak ugyanakkor megjegyezte, hogy bár néhány nap, 1-2 hét ilyenkor kimaradhat,

nem szerencsés elszokni az úszóedzésektől.

Hozzátette, hogy még a kevésbé intenzív munka vagy a közepesnél gyengébb edzésteljesítmény is sokkal kevésbé problémás, mint hetekre leállni.

A vízilabda-klubsorozatok ebben az időszakban szünetelnek, ugyanakkor a szeptemberi spliti Európa-bajnokságon ezüstéremig menetelő férfi válogatott január 1-jén a Császár-Komjádi Uszodában kezdi meg hatnapos összetartását. Varga Zsolt szövetségi kapitány 18+4 játékost hívott meg a keretbe.

Úszásban és vízilabdában a jövő év fő eseménye a júliusi fukuokai világbajnokság lesz, amelyen a legkiemelkedőbben szereplő sportolók már a párizsi olimpiai indulásukat is biztosíthatják vagy legalább megalapozhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×