eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: pexels

Újabb távfűtési fordulat: megmenekülhet számos intézmény

Lapértesülés szerint a hatályosnál várhatóan több mint ötven százalékkal kisebb hődíjat kell fizetniük a külön kezelt intézményeknek a jövő évtől, bár az alapdíjuk kissé emelkedik.

A jövő év első napjától a mostaninál több mint 50 százalékkal alacsonyabb hődíjról értesítette ki egy olyan ügyfelét az egyik hazai szolgáltató, amely a külön kezelt intézmény kategóriában tartozik - írja a Világgazdaság. Az ügyfélnek egyúttal több mint 7 százalékkal megnő az alapdíja.

A lap az érintett intézmények nevét nem közöli, de azt írják, hogy vélhetően a többi szolgáltató is hasonlóan jár majd el, hatósági áras szolgáltatásról lévén szó. Díjaik csak a szolgáltatók eltérő adottságai miatt különbözhetnek egymásétól.

A külön kezelt intézmények a legmagasabb hatósági árnak minősülő fogyasztásalapú önköltségi hődíjat kötelesek fizetni. Bár ez pillanatnyilag rendkívül magas az elszabadult európai gázárak miatt, a januártól várható kedvező fordulat az érintett intézmények mellett az azokat használó lakosság számára is jó hír.

A lap szerint ugyanis

talán nem kell bezárni azokat a távhővel ellátott uszodákat, múzeumokat, színházakat és más létesítményeket, amelyeknek az üzemeltetői a magas fűtésszámla miatt erre kényszerülnének.

Illetve újranyithatók, amelyek már léptek.

A hivatkozott szolgáltató által küldött értesítésében az áll, hogy az új díj meghatározásakor a társaság a 2022. október 26. és a 2022. november 22. közötti nemzetközi gázárakat vette figyelembe, ezzel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) erre vonatkozó hirdetményének tett eleget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×