eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma
Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újonnan megválasztott elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert: fő cél, hogy éremesélyes legyen a felnőttválogatott

A kétszeres olimpiai bajnokot egyhangú szavazással választották meg a vízilabda-szövetség elnökének. A tervekről, a legfontosabb kérdésekről, a klubok eredményességéről nyilatkozott az InfoRádiónak.

Nem jellemző, hogy az első közgyűlés határozatképes szokott lenni, úgyhogy ezt meg kell köszönnöm a küldötteknek. Mindenképpen pluszmotiváció, hogy ennyien eljöttek és támogattak engem – mondta Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke.

Mandátuma a párizsi olimpia utánig tart, addig a fő célja az eredményesség megtartása mellett a szövetség minimális átalakítása. Kiemelte: mindenki az olimpiát említi, de addig még van két világbajnokság és egy Eb.

"A felnőttválogatott eredményessége mindig a fő célok között van, és ott is kell, hogy legyen"

– mondta Madaras Norbert.

Ez azt jelenti, hogy a versenyekre olyan csapatokkal utazzanak ki, akik éremesélyesek. Ha adott időszakban az olimpiára is előáll egy jó csapat, akkor pedig az a cél, hogy a végső győzelemre is esélyesek legyenek.

Madaras Norbert szerint a klubok sikere azok anyagi hátterét múlik, de véleménye szerint segíteni kell a szövetségnek és a kluboknak lehetőleg mindenben. A szövetség működésében az elnök szerint nem kell mindent átalakítani, de lesznek személyi változások. "Ne felejtsük el, hogy a bajnokságok közepén vagyunk, tehát a folyamatos működés biztosítása talán a legfontosabb" – mondta, és megjegyezte, ha a bizottságok nem működnek jól, annak a vízilabda látja kárát.

Szavaznak a küldöttek a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én. Madaras Norbertet választották meg a szervezet új elnökének.
Forrás: MTI/Kovács Anikó
Szavaznak a küldöttek a Magyar Vízilabda Szövetség rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én. Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az uszodák nyitvatartása lehet a következő időszak egyik fő kérdése. Ez év végéig már eldőlt, de a következő néhány hónap sem lényegtelen. "Ezen úszószövetséggel és egyéb szakszövetségekkel dolgozunk, megköszönjük a sportállamtitkárság támogatását, hiszen jó pár uszoda kapott támogatást. Bízom benne, hogy a következő időszakra is fogunk kapni, mert létfontosságú, hogy a legfontosabb uszodáknak ne kelljen bezárniuk" – mondta Madaras Norbert

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×