eur:
394.93
usd:
363.51
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés előtt a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Figyelmeztette a szurkolókat az MLSZ a mai válogatott meccs előtt

Gyűlöletnek és rasszizmusnak semmi helye a válogatott mérkőzésein! - írta honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség. A szövetség emlékezteti a drukkereket, hogy még érvényben van egy felfüggesztett büntetést a magyar válogatott ellen.

A korábbi rendbontások és diszkriminatív viselkedés miatt az olaszok elleni összecsapást is az UEFA felfüggesztett büntetésének terhe alatt játssza a válogatott - írja az MLSZ.

A szövetség hivatalos honlapján az is szerepel, hogy a nézőknek

önfegyelemre és az ellenfél tiszteletére is szüksége van.

Nem szabad okot szolgáltatni további szankciókhoz, különösen rasszista vagy kirekesztő megnyilvánulásokkal - kéri a szurkolókat a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mai mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

"Egyrészt sikerülhet kijutni a négyes döntőre, márpedig évtizedek óta nem volt példa a magyar futballban arra, hogy bármilyen sorozatban a legjobb négy közé jusson magyar csapat. Másrészt egy fontos játékosom az utolsó meccsét játssza, harmadrészt

a hangulat a tetőfokára hághat,

ha megnyernénk a csoportot, ezt pedig az ember szívesen élné át" - mondta sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető.

A magyarok hétfőn fejezik be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadják a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végeznek, egyúttal bejutnak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig másodikként zárnak az Európa-bajnok olasz csapat mögött.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata:

Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos - Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel - Szalai Ádám.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×