eur:
387.76
usd:
358.17
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Olasz lap: Orbán Viktor Magyarországra vinné az Olasz Szuperkupa-döntőt

Orbán Viktor miniszter felajánlotta, hogy Magyarországon megrendezi az Olasz Szuperkupa következő mérkőzését – írta a La Repubblicára hivatkozva a Football Italia. A források szerint ezért körülbelül 8 millió eurót ajánlana.

A portál részletezi, hogy az olasz futball vezetői közül néhányan politikai okok miatt ellenzik az ötletet, köztük a Lega Serie A elnöke, Lorenzo Casini. (Csak érdekességképpen: 2009 és 2016 között, két kivétellel, Kínában és Katarban, 2018-ban és 2019-ben Szaúd-Arábiában játszottak a kupáért.)

A Football-Italia a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban helyszínként a Pancho Arénát emlegeti, de ez nyilvánvalóan tévedés.

A rendezésre az olasz liga kapott már ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből is, ezek anyagilag kedvezőbbek, mint a magyarországi ajánlat. Utóbbi egyetlen mérkőzésre, egy döntőre szólna. A szaúdiak ellenben egy négyesdöntőhöz – a mostani Spanyol Szuperkupához – hasonló minitornára tettek javaslatot. Sajtóhírek szerint a két érintett klub, az Internazionale és az AC Milan szívesebben jönne Magyarországra, a földrajzi közelség miatt.

Címlapról ajánljuk
Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

A történész harag és részrehajlás nélkül elemez, de a személyes emlékezet szubjektív, segít a közösségi emlékek teremtésében – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke. Földváryné Kiss Réka arról is beszélt, hogy egy külső szabadság nélküli korszakban is lehet a belső szabadságot megélni, mert döntési lehetőség mindig van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×