eur:
395.93
usd:
365.05
bux:
65544.28
2024. március 19. kedd Bánk, József
Soccer ball flew into the goal. Soccer ball bends the net, against the background of flashes of light. Soccer ball in goal net on blue background. A moment of delight, 3D illustration
Nyitókép: Rost-9D/Getty Images

Olasz lap: Orbán Viktor Magyarországra vinné az Olasz Szuperkupa-döntőt

Orbán Viktor miniszter felajánlotta, hogy Magyarországon megrendezi az Olasz Szuperkupa következő mérkőzését – írta a La Repubblicára hivatkozva a Football Italia. A források szerint ezért körülbelül 8 millió eurót ajánlana.

A portál részletezi, hogy az olasz futball vezetői közül néhányan politikai okok miatt ellenzik az ötletet, köztük a Lega Serie A elnöke, Lorenzo Casini. (Csak érdekességképpen: 2009 és 2016 között, két kivétellel, Kínában és Katarban, 2018-ban és 2019-ben Szaúd-Arábiában játszottak a kupáért.)

A Football-Italia a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban helyszínként a Pancho Arénát emlegeti, de ez nyilvánvalóan tévedés.

A rendezésre az olasz liga kapott már ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből is, ezek anyagilag kedvezőbbek, mint a magyarországi ajánlat. Utóbbi egyetlen mérkőzésre, egy döntőre szólna. A szaúdiak ellenben egy négyesdöntőhöz – a mostani Spanyol Szuperkupához – hasonló minitornára tettek javaslatot. Sajtóhírek szerint a két érintett klub, az Internazionale és az AC Milan szívesebben jönne Magyarországra, a földrajzi közelség miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×