eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Concept - broken metal chain. Strong one with perfect muscles breaks the chain.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

2024-es Eb: első kalapos lesz a labdarúgó-válogatott a sorsoláson

Még nem volt arra példa, hogy a magyar csapat ilyen jó helyről várja a sorsolást.

Az, hogy a magyar csapat pénteken legyőzte a németeket, azt is jelenti, hogy a nemzeti válogatott már nem érhet el a másodiknál rosszabb helyet a Nemzetek Ligája-csoportban. Az itteni csoportkörös eredményeknek az Eb-selejtező sorsolásakor van nagy szerepük, hiszen az NL-ben kialakuló rangsor határozza meg a 10 csoportos selejtezősorozat kalapbeosztását.

Ligánként az 1–4. helyezett a négy csoportelső, az 5–8. a négy csoportmásodik, a 9–12. a négy csoportharmadik, a 13–16. a négy csoportnegyedik lesz. (A sorrend meghatározásában a következő a súlyozás: pontszám, gólkülönbség, több szerzett gól, idegenben szerzett több gól, győzelmek száma, idegenben aratott győzelmek száma, fair play lista.) Mivel a magyar válogatott biztosan az A-liga 3. csoportjának első vagy második helyén végez, legrosszabb esetben is a 8. lesz a rangsorban, azaz biztosan az első kalapból várja az októberi sorsolást - írta a Nemzeti Sport.

A Blikk hozzátette: olyan még nem fordult elő, hogy magyar válogatott az első kalapból várja a sorsolást. Az 1986-os világbajnokság, illetve a 2016-os Európa-bajnokság előtt került a válogatott a második kalapba, de voltak mélypontok is, mint a 2008-as Eb, amikor csak az ötödik kapalból indult a magyar futballválogatott.

A 2024-es németországi Eb sorsolását október 9-én, Frankfurtban rendezik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×