eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A magyar csapat, szemben Angyal Dániel (k) és Jansik Szilárd (j) a férfi vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Ausztrália mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. A magyar válogatott 10-9-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás értékel: ez az Eb mindenképpen Varga Zsolt dicsérete

Az Eb-ezüstérmet nyert férfi vízilabda-válogatottat értékelő sportági legenda úgy látja, az 5. helyen zárt hölgyválogatott "elveszítette a báját".

A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmes lett a spliti Európa-bajnokságon, miután a szombati fináléban 10-9-re kikapott a házigazda horvát csapattól, ami így végül aranyérmes lett.

A játékosok csalódásával záruló tornát Faragó Tamás, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója értékelte az InfoRádiónak.

"Ők játékosok, mindig nyerni akarnak, ezért csalódottak, de mi, nézők tudjuk, hogy ez az ezüstérem fantasztikus eredmény. Dicséret illeti a fiúkat.

Mindig is hiányoltuk a megalkuvás nélküli győzni akarást,

így volt ez a legutóbbi világbajnokságon is, most ez megvolt, jó teljesítményekkel" - foglalta össze a sportági legenda.

A csapat fiatal átlagéletkoráról szólva elmondta, a magyar vízilabda utánpótlása bővelkedik tehetségekben, amit az is alátámaszt, hogy az utánpótlás-világversenyeket sorra nyerik az ifjak.

"Sorra felnőnek olyanok, akik képesek a nagyválogatottban is jó teljesítményre, és később az olimpián jól szerepelni" - tette hozzá.

Jansik Szilárdot, a csapatkapitányt a torna legértékesebb játékosává választották, amire nem számított - az InfoRádiónak adott nyilatkozata alapján.

"Jó kis játékosnak számított a válogatottban korábban, de ezen az Eb-n minden szinten megfelelt, csapatkapitányként, és voltak olyan meccsek, ahol egyedül nyerte meg a mérkőzést" - mutatott rá Faragó Tamás.

Hogy mennyit számíthatott a szigor, a fegyelem és a koncentrált védekezés, ami Varga Zsolt szövetségi kapitányt a Ferencváros edzőjeként is jellemezte, arról azt mondta, az Eb Varga Zsolt dicsérete elsősorban.

"Ilyen rövid idő alatt ilyen látható eredményt elérni majdhogynem lehetetlen. Zsolt összefogta a csapatot, megértette velük, hogy

mi a csapat fogalma, megértette, hogy milyen súlya van a védekezésnek, a blokkoknak,

és sorolhatnám... Ami még nagyon fontos, hogy egy korszerű, jövőbe mutató taktikát a fiúk egészen gyorsan elsajátítottak" - elemezte a látottakat.

A nők csalódást keltő 5. helyéről is elmondta a véleményét.

"Azt hiszem, a hölgyek elveszítették a bájukat ezen az Eb-n. Talán fáradtak voltak, talán nem volt meg a kohézió, és Keszthelyi Ritát nem lehetett pótolni, nehéz helyzetekben rossz döntések születtek, és Bíró Attila szövetségi kapitány is kénytelen volt fiatalokat bevetni. Mindenképpen egy tapasztalattal lettünk gazdagabbak."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×