eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Biztonsági autó (safety car) a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Óriási meglepetés a Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén

Nicholas Latifi, a Williams kanadai versenyzője futotta meg a legjobb köridőt a mogyoródi Hungaroringen zajló 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati harmadik, esős szabadedzésén.

A mezőny egyik leggyengébb autójában ülő 27 éves pilóta mögött a vb-pontverseny második helyén álló monacói Charles Leclerc (Ferrari) zárt másodikként, míg a harmadik helyen a másik Williamsben ülő thaiföldi Alexander Albon végzett.

A szabadedzés első felében szakadt az eső, a pályán több helyen komoly vízátfolyások nehezítették a pilóták dolgát, akik sokáig csak ismerkedtek a körülményekkel. A gyakorlás második felére aztán elállt a csapadék, a versenyzők az esőgumikról átmeneti abroncsokra váltottak, de sokan arra panaszkodtak, hogy nincs tapadásuk, nem tudják kellően felmelegíteni a gumikat. Ez az utolsó percekben változott meg jelentősen: miután az idény végén visszavonuló német Sebastian Vettel (Aston Martin) edzése a gumifalban ért véget, mindenkinek egy gyors körre maradt lehetősége a végén, ebből pedig a Williamsek mellett Leclerc jött ki legjobban.

A vb-címvédő és a pontversenyben most is éllovas holland Max Verstappen (Red Bull) negyedik lett, csapattársa, Sergio Pérez viszont utolsóként zárt. A Mercedesek közül a hétszeres világbajnok, nyolcszoros mogyoródi győztes Lewis Hamilton 11. lett, George Russell pedig az ötödik. Carlos Sainz a másik Ferrarival hetedikként végzett.

A Forma-1-es program 16 órakor az időmérő edzéssel folytatódik a Hungaroringen.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×