eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Andreas Nilsson (k, lent), a Veszprém és Tomasz Gebala (k), a Kielce játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott Telekom Veszprém - Lomza Vive Kielce mérkőzésen Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 18-án. A Telekom Veszprém 37-35-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielcétől.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Hasanefendic szerint az egyoldalú bíráskodás vitte el a Veszprém elődöntőjét

Sead Hasanefendic horvát kézilabdaedző szerint a játékvezetőknek döntő szerepük volt abban, hogy a Telekom Veszprém szombaton 37-35-re elveszítette a férfi Bajnokok Ligája elődöntőjét a lengyel Lomza Vive Kielcével szemben.

"A játékvezetők a lengyelek javára döntöttek, mert némileg kedveztek nekik kezdettől fogva" - nyilatkozta a Handball Planet szakportálnak a bosnyák származású horvát mester. Hozzátette, a dán Mads Hansen és Jesper Madsen kétes szituációban mindig a Kielce javára ítélt, többször mellőzte a videobírós visszajátszás megtekintését, amikor szükség lett volna rá, ehelyett a lengyeleknek adta a labdát.

"Csak azokat a helyzeteket ellenőrizték, amikor a Kielce javára lehetett dönteni. Ehhez a Veszprém nem tudott alkalmazkodni" - vélekedett a 73 éves edző.

Sead Hasanefendic elárulta_ a történtek személyesen is érintették, mert a négyes döntőben szereplő csapatok közül a Veszprémnek szurkol.

"Számomra meglepő, hogy egy olyan komoly klub, mint a Veszprém, nem tud előre jelezni és megakadályozni bizonyos dolgokat. Szokatlan, hogy ilyen játékvezetői teljesítményt eltűrnek a Bajnokok Ligája elődöntőjében" - szögezte le.

Hasanefendic korábban volt a jugoszláv, a bosnyák, a szerb, a svájci és a tunéziai válogatott szövetségi kapitánya, illetve dolgozott a német, a francia és a szlovén élvonalban. A KEK-et kétszer, az EHF Kupát egyszer, a francia bajnokságot négyszer nyerte meg. A Bundesligában és a BEK-ben egyaránt ezüstérmes lett csapatával. Magyarországon játékosként és edzőként sem szerepelt.

A Veszprém vasárnap (ma) 15.15-től a német THW Kiel ellen játszik a BL kölni négyes döntőjének bronzmérkőzésén, a döntőben 18 órától a Kielce ellenfele a címvédő Barcelona lesz.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×