eur:
388.79
usd:
362
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Technikusok Charles Leclercnek, a Ferrari monacói versenyzőjének autója körül a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri versenypályán 2022. március 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Giuseppe Cacace

Ferrari: nagy baj van Charles Leclerc autójával

Két fő alkatrész is menthetetlen a Barcelonában tönkrement motorban.

Charles Leclerc vezette a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjat, amikor műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. A motort azonnal visszaküldték Maranellóba, ahol azóta megszületett a diagnózis – írja a vezess.hu.

Leclerc egy taktikai csere részeként Miami előtt váltott az új, továbbfejlesztett motorra, ebből máris elveszítette a turbót és az MGU-H-t (hőenergia-visszanyerő rendszert) – ez a két elem javíthatatlannak bizonyult.

A két alkatrészből csak három-három darabot lehet használni egy szezonban, ami kényelmetlen kompromisszumokra kényszerítheti a Ferrarit. Sőt, már most valószínűnek tűnik, hogy Leclerc nem tudja majd rajtbüntetés nélkül végigcsinálni a szezont.

“Elemeztük a meghibásodást, illetve annak kiváltó okait. Megállapítottuk, hogy tervezési hibával vagy más megbízhatósági problémával sincs összefüggésben” – írta a Ferrari.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×