eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megválasztott új elnöke (j2) a MOB közgyűlésén a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2022. január 29-én. Az 57 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy célokat tűzött ki Gyulay Zsolt a megújuló MOB elé

Nagyobb szerepet szán a Magyar Olimpiai Bizottságnak – felelte kérdésünkre a szervezet elnöke. Gyulay Zsolt kétszáz kvóta és kétszáz aranyérem megszerzését jelölte meg célként 2028-ig, és mindenképp szeretne sportmúzeumot, illetve székházat.

A Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) készen kell állnia, hogy nagyobb szerepet vállaljon a jövőben a magyar sportéletben – hangsúlyozta Gyulay Zsolt, aki február 1-jén vette a MOB irányítását. Beszélt a fő teendőkről is.

„Nagyon szerteágazó a Magyar Olimpiai Bizottság feladata. Egyrészt megfelelni a különböző protokolláris eseményeken, hiszen az olimpiai bizottság elnökének sok helyre el kell mennie, sok emberrel kell találkoznia, ezzel párhuzamosan pedig át kell alakítani a saját magunk szájíze szerint természetesen az olimpiai bizottságot, az irodát. Nyilvánvalóan

van egyfajta ideológiai, filozófiai különbség a régi vezetés és köztünk,

azt gondolom, hogy ez majd tükröződni fog a jövőben. Rengeteg külföldi feladat van, elnökségi ülések, május 28-án pedig közgyűlés lesz, ahol remélhetőleg elfogadjuk az új alapszabályt, és fölállhat szeptemberre vagy októberre az az új közgyűlés, amely már tényleg a sport parlamentje lesz” – adott ízelítőt az első hónapok munkájából Gyulay Zsolt.

Kicsivel lesz nagyobb az új közgyűlés, de megadja a delegálási jogot azoknak a szervezeteknek, amelyek nélkül a magyar sport nem tudna létezni – tette hozzá.

Hétfőn Párizsban a 2024-es olimpia szervezőbizottságával folytatják le első megbeszélésüket.

Az elmúlt négy-öt évben kiüresítették a MOB szerepét a döntéshozók – szögezte le a szervezet elnöke. „Úgy kell készülnünk, hogy ha mi magunkat a szakma csúcsának gondoljuk, akkor természetesen, ha erre szükség van, szakmai szerepet vállalunk. Nem kimondottan pénzosztó szerepben, hanem abban, hogy az olimpiai eredményesség jobb legyen, több kvótát szerezzünk és több érmet az olimpián. Ez nagyon egyszerű üzenet, ezt vállaltuk.

Kétszáz kvótát és kétszáz aranyérmet Los Angelesig – ez szerintem nagyon szép cél.

Ezen kívül nagyon fontos küldetésnek tartom azt, hogy az olimpiai bizottság, a magyar olimpiai mozgalom és a sportélet rendelkezzen egy sportmúzeummal és egy olimpiai székházzal, ahol otthonra lelünk” – mondta az elnök.

Közel nyolcszázezer darabos olimpiai gyűjteményüknek múzeumban van a helye, tette hozzá. Be kell mutatni az utókor számár az elmúlt 127 évet, a magyar olimpiai sikereket – jelölte ki az utat. Ezen kívül magától értetődő feladatnak nevezte, hogy minél több sporteseményt, olimpiai eseményt, esetleg olimpiát hozzon a MOB Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×