eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with his trophy after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images)

Max Verstappen: elértem a végső célomat, de még nincs vége

Drámai körülmények között szerezte meg a világbajnoki címet a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon Max Verstappen. A holland pilóta nagyon boldog, és bár végső célját elérte a Forma–1-ben, esze ágában sincs továbbállni.

Max Verstappen az utolsó körben bemutatott előzésével szerezte meg a győzelmet, és egyúttal a világbajnoki trófeát Abu-Dzabiban. A holland pilóta a verseny után már világbajnokként nyilatkozva azt mondta, a futam nem indult jól számára, és biztos benne, ha nem küldik pályára a biztonsági autót, nem lett volna esélye Lewis Hamilton ellen.

"Tiszta őrület volt, de az egész verseny. Olyan volt, mint egy hullámvasút, az utolsó körig esélyem sem volt a győzelemre, akkor viszont minden összejött, és éltem is a lehetőséggel" – mondta, de hozzátette, egy pillanatig nem mondott le arról, hogy megnyerje a futamot és ezzel a világbajnokságot, még akkor sem, amikor úgy tűnt Lewis Hamilton könnyen behúzza nyolcadik vb-címét is.

"Nem nézett ki jól a futam, de végig azt mondogattam magamnak, hogy nyomnom kell, és nem adhatom fel. Ezért tudtam tartani a lépést, különben nem lett volna esélyem a végén a sikerre" – ismerte el a friss világbajnok.

A holland pilóta arról is beszélt, hogy a futam vége felé egy görccsel is meg kellett küzdenie: "Begörcsölt a jobb combom, az egyenesekben, amikor tövig kell nyomni a gázt, állandóan fájt, örültem, amikor jött az 5-ös kanyar, mert ott volt egy fékezős szakasz, amikor végre levehettem a fájós lábam a gázról. Amikor az élre álltam, már nagyon görcsölt a combom, egyre rosszabb és rosszabb lett, de amikor ilyen esélyhez jut az ember, akkor küzdeni kell."

Verstappen méltatta csapattársát, Sergio Perezt, aki az élen állva a verseny egy szakaszában kemény küzdelemre késztette Hamiltont, és ezzel versenyben tartotta a hollandot, aki emiatt legendának nevezte társát, és szerinte ő tette világbajnokká.

A 24 éves új bajnok, aki a Forma–1 történetének negyedik legfiatalabb győztese, úgy nyilatkozott, hogy bár végső célját elérte, meg akarja védeni a címét a sorozat új korszakában.

„Természetesen folytatni fogom, de ami az eredményeket illeti, elértem mindent a Forma–1-ben, szóval bármi, ami ezután jön, az csak ráadás” – mondta Max Verstappen.

Beszélt a nagy riválisáról is, akivel végig fej-fej melletti csatát vívott, és tényleg csak az utolsó métereken dől el kettejük párharca.

"Minden tiszteletem Lewisé, nagyon kemény harc volt ellene és a Mercedes ellen. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de óriási elégtétel őt legyőzni" – mondta a Red Bull második világbajnoka.

"Nagyon magas volt a színvonal, mindketten nagyon magasra tettük a lécet. Minden egyes alkalommal egymást kényszerítettük egészen a határokig. Volt néhány fizikailag is kimerítő verseny, amikor egyetlen körben sem lehetett lazítani, és a teljes hétvégéken tökéletes teljesítményt kell nyújtai, ami a Forma–1-ben nagyon nehéz" – mondta Verstappen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×