eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért az osztrák Wolfsberger AC ellen játszott mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

José Mourinho először veszített otthon olasz bajnokit

Az AC Milan 2–1-es római győzelme lezárt egy hosszú sorozatot az olasz élvonalban. A portugál vezetőedző 43 veretlen hazai bajnoki mérkőzés után bukott el egyet a Serie A-ban.

Amióta bevezették a hárompontos rendszert a Serie A-ban (1994–1995), egyetlen edzőnek sem maradt több mérkőzésen veretlen pályaválasztóként. José Mourinho október elején döntötte meg Massimiliano Allegri 41 meccsből álló, 2015 és 2017 között felállított csúcsát.

A portugál 2008. június 2-án vette át az Internazionalét, amelynél két szezont töltött, ez idő alatt egyetlen Serie A-s bajnoki meccset sem veszített el pályaválasztóként. Idén nyáron vette át az AS Romát, amellyel folytatta nagyszerű sorozatát, egészen mostanáig.

José Mourinhónak korábban a Premier League-ben is akadt egy hasonló, kiváló sorozata: a Chelsea-nél töltött első korszakában veretlen maradt a pályaválasztóként játszott bajnoki mérkőzéseken, majd a második periódusban, 2014. április 19-én kikapott a Kékekkel a Sunderlandtől. Az a sorozat 77 mérkőzést számlált.

Sőt,

2002. február 23. és 2011. április 2. között, bár dolgozott Portugáliában, Angliában, Olaszországban és Spanyolországban is, egyetlen hazai bajnoki meccset sem veszített el.

Éppen százötven mérkőzésen át tartott az a széria.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×