eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Branko Pauljevic, az Újpest FC (b) és Valentin Stocker, a svájci FC Basel játékosa a Konferencia Liga harmadik fordulójában játszott  FC Basel – Újpest FC visszavágó mérkőzésen a bázeli St. Jakob Park stadionban 2021. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

Kínai kézbe kerülhet az Újpest FC

A hírek szerint a klub korábbi gólkirálya, Rajczi Péter is szóba került mint lehetséges sportigazgató.

A futballklub jelenlegi tulajdonosa, a belga Roderick Duchatelet mindig is megosztotta a szurkolókat, ez többek között az általa bevezetett címer ügyében is érzékelhető volt. Ráadásul most kifejezetten rosszul szerepel a labdarúgó NB I-ben a csapat, öt forduló alatt mindössze két pontot szerzett, ez nyilván nem tett jót a tulajdonos népszerűségének.

A Blikk arról ír, hogy Duchatelet hónapok óta tárgyalásban áll egy kínai vállalkozással, s a megállapodás hamarosan megszülethet a két fél között. A vételár nagyjából 20 millió euró (7,2 milliárd Ft) lehet. Úgy tudják, az érdeklődők egy másik fővárosi klubnál játszó korábbi válogatott középpályással már meg is állapodtak, hogy érkezik, ha megtörténik a tulajdonosváltás.

Jurácsik Mátyás, az újpestiek korábbi focistája is úgy értesült, végre megtörténhet a drukkerek által régóta szorgalmazott tulajdonosváltás a klubnál.

„Hónapok óta tárgyal az Újpest a kínai céggel, amelynek már konkrét tervei vannak, kik irányítsák a szakmai munkát. A sportigazgatói posztra Rajczi Pétert szemelték ki az illetékesek” – mondta Jurácsik a lapnak.

Rajczi, a csapat 2006-os gólkirálya is megszólalt a lapban: „Pletykaszinten hallottam már, hogy felvetődött a nevem mint lehetséges sportigazgató. Hivatalosan ugyanakkor még semmilyen megkeresést sem kaptam. Természetesen örömmel vágnék bele a munkába. Szeretnék sportvezetőként tevékenykedni, elvégeztem az ehhez szükséges képzéseket, nemrég szereztem meg a második diplomámat.”

A Blikk megkeresett Magyarországon élő kínaiakat, hogy drukkolnának-e a kínai kézbe kerülő Újpestnek. Egy diák, David Michael Yang megmutatta, hogy írnák a kínaiak, hogy hajrá, lilák!, íme: 加油紫色.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×