eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter felháborodott az UEFA döntésén

A külgazdasági és külügyminiszter nem hagyta szó nélkül, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntették a magyar szövetséget.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin - a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze - diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a magyar válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette.

A döntés a vb-selejtezőkre nem vonatkozik, így az angolok ellen szeptember 2-án lehet nézők a Puskás Arénában, a büntetést majd a Nemzetek Ligája-meccseken kell letölteni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminszter közösségi oldalán élesen bírálta az UEFA-t a döntés után.

"Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése" - írta.

A tárcavezető felsorol több történést az Eb-ről, amelyek nem váltottak ki hasonló büntetést.

"Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - teszi hozzá.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×