eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - APRIL 18: President Luis Filipe Vieira of Benfica Lisabon looks on prior to the UEFA Europa League Quarter Final Second Leg match between Eintracht Frankfurt and Benfica Lissabon at Commerzbank-Arena on April 18, 2019 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by TF-Images/Getty Images)
Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Vieirát letartóztatták, válságtanácskozás a Benficánál

Lapértesülés szerint a sportklub elnökén kívül a fiát és még két üzletembert is őrizetbe vettek.

Hamisítás, adócsalás és pénzmosás gyanújával a portugál hatóságok letartóztatták Luís Filipe Vieirát, a Benfica elnökét, írta a Público alapján a 24.hu. A 72 éves sportvezető mellett fiát, Tiagót és még két másik üzletembert, a csirkekirályként emlegetett José António dos Santost, illetve Bruno Macedót is őrizetbe vették, az első bírósági kihallgatásukra csütörtökön kerül sor.

Vieirával szemben több vizsgálat is folyik, a mostani letartóztatások a már összegyűjtött bizonyítékok figyelembevételével, a vádlottak szökésének és a „folyamatban lévő gyanús cselekmények kiteljesedésének” megakadályozása céljából történtek.

A klub vezetése szerda estére válságtalálkozót hívott össze.

A Benfica a portugál futball legeredményesebb klubja, eddig 37-szer nyert bajnokságot (29-szer volt ezüstérmes), 26-szor hódította el a Portugál Kupát – ez mindkét esetben csúcsnak számít.

Az előző szezonban a csapat a harmadik helyen végzett a hazai bajnokságban, így indulhat a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×