eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A győztes Hosszú Katinka (j) és az ezüstérmes Mihályvári-Farkas Viktória a női 400 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mihályvári-Farkas Viktória: a járvány elvette az utolsó ifiévemet, elégtételt akartam venni

A 17 éves úszó a közelmúltbeli úszó-Eb-n 400 vegyesen szerzett ezüstérmének hátterébe engedett bepillantást az InfoRádiónak.

Hosszú Katinka mögött holtversenyben ezüstérmes lett 400 méter vegyesen Mihályvári-Farkas Viktória a budapesti úszó Európa-bajnokságon, aki az olimpiai A-szintet már az előfutamok során teljesítette.

A 17 éves magyar versenyző az InfoRádiónak arról beszélt, hogy hét év munkája érett be; az volt a célja, hogy berobbanjon a felnőtt élmezőnybe.

"Hogy az Eb-ezüstérmet érő időeredményem honnan jött, arra még nem igazán tudjuk a válaszokat. Valószínűleg nyugodtabb voltam, hogy már megvan az A-szint, és mégis csak egy Eb-döntőben úszom" – gondolkodott hangosan a fiatal úszó.

A döntő előtt egyébként nem kisebb neveket utasított maga mögé, mint Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna, így Hosszú Katinka mellett úszhatott a döntőben.

"Erre készültem. Ez volt a fő versenyem az évben. Ebben benne van természetesen az is, hogy

a többiek nem is időzítették a csúcsformát, én meg igen.

Hatalmas örömöt érzek, és nem amiatt, hogy megvertem más magyarokat. Csak be szeretettem volna jutni a döntőbe" – fejtegette Mihályvári-Farkas Viktória, akinek ez a teljesítmény azért is volt hatalmas elégtétel, mert tavaly a járvány elvitte az utolsó ifjúsági versenyévét.

Kutasi Gergely edző csak annyit tanácsolt neki, hogy "élvezze" az úszást, az éremesélyben csak az utolsó, gyorsúszó résztávnál lett biztos, de előtte nem is akart "bestresszelni". Az utolsó 50 méteren pedig azzal az Ilaria Cusinatóval vívott csatát, aki az elmúlt időszakban Shane Tusuppal, Hosszú Katinka korábbi edző-férjével is készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×