eur:
390.58
usd:
368.7
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
A győztes Hosszú Katinka (j) és az ezüstérmes Mihályvári-Farkas Viktória a női 400 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mihályvári-Farkas Viktória: a járvány elvette az utolsó ifiévemet, elégtételt akartam venni

A 17 éves úszó a közelmúltbeli úszó-Eb-n 400 vegyesen szerzett ezüstérmének hátterébe engedett bepillantást az InfoRádiónak.

Hosszú Katinka mögött holtversenyben ezüstérmes lett 400 méter vegyesen Mihályvári-Farkas Viktória a budapesti úszó Európa-bajnokságon, aki az olimpiai A-szintet már az előfutamok során teljesítette.

A 17 éves magyar versenyző az InfoRádiónak arról beszélt, hogy hét év munkája érett be; az volt a célja, hogy berobbanjon a felnőtt élmezőnybe.

"Hogy az Eb-ezüstérmet érő időeredményem honnan jött, arra még nem igazán tudjuk a válaszokat. Valószínűleg nyugodtabb voltam, hogy már megvan az A-szint, és mégis csak egy Eb-döntőben úszom" – gondolkodott hangosan a fiatal úszó.

A döntő előtt egyébként nem kisebb neveket utasított maga mögé, mint Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna, így Hosszú Katinka mellett úszhatott a döntőben.

"Erre készültem. Ez volt a fő versenyem az évben. Ebben benne van természetesen az is, hogy

a többiek nem is időzítették a csúcsformát, én meg igen.

Hatalmas örömöt érzek, és nem amiatt, hogy megvertem más magyarokat. Csak be szeretettem volna jutni a döntőbe" – fejtegette Mihályvári-Farkas Viktória, akinek ez a teljesítmény azért is volt hatalmas elégtétel, mert tavaly a járvány elvitte az utolsó ifjúsági versenyévét.

Kutasi Gergely edző csak annyit tanácsolt neki, hogy "élvezze" az úszást, az éremesélyben csak az utolsó, gyorsúszó résztávnál lett biztos, de előtte nem is akart "bestresszelni". Az utolsó 50 méteren pedig azzal az Ilaria Cusinatóval vívott csatát, aki az elmúlt időszakban Shane Tusuppal, Hosszú Katinka korábbi edző-férjével is készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×