eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szabó Szebasztián legnagyobb eddigi sikerét elérve Európa-bajnok

A legrövidebb pillangótávon, 50 méteren egy század előnnyel nyert.

Pillangóúszásban mindkét nemnél magyar nyerte a 200 méteres döntőt a budapesti vizes Európa-bajnokságon, Szabó Szebasztián 50 méteren újabb aranyérmet nyert a magyar csapatnak ebben az úszásnemben.

A győriek 25 éves versenyzője 23.00 másodperces idővel diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot. Az M4-nek friss Eb-győztesként adott interjújában azt mondta, elégedetlen az idejével, de legalább most neki kedveztek a századok.

A 2019-ben honosított, szerb származású Szabó – aki első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben – tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja.

Férfi 50 m pillangó

1. Szabó Szebasztián 23.00 másodperc

2. Andrij Govorov (Ukrajna) 23.01

3. Andrej Zsilkin (Oroszország) 23.08

A magyarok tíz éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×