eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: a vizes Eb össze fogja kovácsolni a magyarokat

51 nemzet versenyzői és kíséretük 20 ezer vendégéjszakát foglalt Budapesten, "soha jobbkor" a szervezőbizottság társelnöke szerint, aki az InfoRádióban elárulta, mennyibe kerül az adófizetőknek a versengés.

Sehonnan nem kellett forrást átcsoportosítani a következő két hét kiemelt sporteseménye, a budapesti vizes Európa-bajnokság megrendezésére – hangsúlyozta az InfoRádiónak Fürjes Balázs államtitkár, kormánybiztos, az esemény szervezőbizottságának társelnöke.

"Tokkal-vonóval, mindennel együtt négyezer vendég érkezik, ebből 2500 sportoló. Plusz meg oldani az érkezéstől az elutazás pillanatáig működő buborékot rengeteg teszteléssel, kórházi kapacitással. Mindenestül

2,5 milliárd forintba került az Eb, ez a magyar éves költségvetésnek egy ezreléknél is kisebb része,

és rengeteg haszonnal jár Budapest, Magyarország számára" - ecsetelte a szervezési feladatokról.

A viadalra létesítményt nem kellett építeni, mert a Duna Aréna már négy éve megnyílt. A Lupa-tavon rendezik a nyílt vízi úszószámokat.

A két hét során 51 nemzet méri össze erejét, a magyar csapat 56 fős, az érintettek 20 ezer vendégéjszakát töltenek Budapesten, ami - mint Fürjes Balázs megjegyezte - 20 ezer forintos szállodai árak mellett nem kis bevételt termel majd,

"a legjobbkor rakja ez az esemény újra térképre Magyarországot".

A vizes világversenyek szerinte mindig különleges helyet foglalnak el a budapesti, magyarországi világversenyek között.

"Mégpedig azért, mert világszerte milliárdok, Európa-szerte százmilliók nézik az úszást négy másik sportággal, a labdarúgással, a kosárlabdával, a tenisszel és az atlétikával együtt. Ezek közül egyetlenegy van, amelyben a magyarok a világ legjobbjai között vannak, ez az úszás" – emelte ki Fürjes Balázs arról, hogy a sikerek növelik az összetartozás érzését és a nemzeti önbecsülést is.

A politikus arról is beszélt, hogy a rendezvény sikeres előkészítésében olajozottan együtt tudott működni Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×