eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olimpiai öt karika a tokiói Odaiba Tengeri Parkban, virágzó cseresznyefaágak között 2021. április 13-án, 101 nappal a tokiói nyári olimpia kezdete előtt. A 2020-as tokiói nyári játékokat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Külön biztosít vakcinát valamennyi olimpikon számára a Pfizer

A Pfizer–BioNTech bejelentette, hogy megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, melynek értelmében oltást biztosít a tokiói olimpián részt vevő sportolók és küldöttségek számára.

Az Index felidézi, korábban a NOB világosan leszögezte, hogy nem teszi kötelezővé az oltást az olimpiára utazóknak, ám arra ösztönöz mindenkit, hogy éljen az oltás lehetőségével. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság eddig határozottan ellenezte, hogy az olimpiára készülő sportolókat soron kívül beoltsák, de azt hangsúlyozta, hogy fontos az oltakozás a játékok előtt.

A Pfizer és a BioNTech azonban segítő kezet nyújtott a Thomas Bach vezette szervezetnek: csütörtökön bejelentették, hogy az összes sportoló és delegáció számára elegendő vakcinát szállítanak még a július 23-án kezdődő olimpia előtt. A közleményből az is kiderült, hogy a két vállalat fogja koordinálni az oltóanyagok elosztását a tagországok között. A vakcinákat május végén kezdik el szállítani, és hozzáteszik ahhoz a mennyiséghez, amit az egyes országok amúgy is rendeltek.

Mint ismert, a tokiói olimpiát a koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztották, és azóta is folyamatosan beszédtémát szolgáltat. Februárban lemondott a szervezőbizottság elnöke, majd politikai nyomásra bejelentették, hogy nem lehetnek külföldről beutazó nézők a játékokon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×