eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Borussia Dortmund elleni, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése előtt Dortmundban 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Dárdai Pál már türelmetlen

A Hertha pénteken kezdhet újra edzeni, aztán fontos meccsei következnek a bennmaradásért küzdő csapatnak.

Dárdai Pál szerint csapatának, a karanténban lévő Hertha BSC-nek annak ellenére sem csökkentek az esélyei a bennmaradás kiharcolására a német labdarúgó-bajnokságban, hogy a kényszerpihenőjük alatt némely riválisuk jól szerepelt.

"Ha négy pontot szerzünk, akkor már nem leszünk kieső helyen.

Nem szabad hagynunk, hogy belénk beszéljék a nyugtalanító dolgokat.

Mi vagyunk a berliniek. Bíznunk kell magunkban, itt nincs idegeskedés" - fogalmazott a magyar vezetőedző a hétfői online médiabeszélgetésen.

A fővárosi együttes a klubnál tapasztalt koronavírus-fertőzések miatt - maga Dárdai is megbetegedett - két hete nem játszott mérkőzést, s a 17., kieső helyre csúszott vissza a tabellán, miután az 1. FC Köln és a Mainz hat-hat, az Arminia Bielefeld pedig négy pontot szerzett ezen időszak alatt.

A Hertha pénteken kezdheti újra az edzéseket, majd hétfőn, Mainzban következik az első mérkőzése, azzal együtt 13 nap alatt öt meccs vár a csapatra.

A Mainz után a Freiburg és a Bielefeld érkezik Berlinbe, majd a már kieső Schalke lesz az ellenfél, aztán a Köln következik. Május 22-én a Hoffenheim ellen zárja a szezont a csapat.

"Mainzban a nulláról a száz százalékra akarunk kapcsolni, de nem úgy, hogy valaki azonnal kidőljön. Hat mérkőzésünk még hátravan" - mondta a 45 éves Dárdai Pál, hangsúlyozva, hogy ha esetleg ki is kapnak hétfőn, az még nem fogja az automatikus kiesésüket jelenteni.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya negatív teszteredmény esetén szerdán hagyhatja el a lakóhelyét, és mint mondta, nemcsak magán érzi a türelmetlenséget.

"Mindenki várja már, hogy szabadulhasson, mindenki készen áll az edzésre. Egy idő után unalmas, hogy csak nézed a futballt"

- fogalmazott a szakember.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×