eur:
394.35
usd:
370.48
bux:
66147.74
2024. április 16. kedd Csongor
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése után a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kimi Räikkönen a visszavonulásáról beszélt

A Forma–1 rangidős pilótája húsz éve indult első világbajnoki futamán.

Húsz évvel ezelőtt vett részt élete első Forma–1-es nagydíján Kimi Räikkönen, de még ma is a mezőny tagja a finn. Az Alfa Romeo versenyzője egy ideje már nem a győzelmekért vagy a dobogókért, hanem sokszor csak az utolsó pontszerző helyekért küzd, ennek elsősorban a gyenge autó az oka. A 41 éves versenyző azonban leszögezte, nem az autója ide teljesítményéhez köti sportágban maradását.

"Kétlem, hogy bármi különbséget is jelentene abban, mi történik jövőre – idézte Räikkönent a vezess.hu. – Persze minél jobban teljesítünk, annál élvezetesebb mindez nemcsak nekünk, versenyzőknek, hanem a csapatnak is. Mindenki boldogabb, ha jobban megyünk. Ha nem ott tartunk, ahol szeretnénk, úgy mindig hosszú a szezon. Az úgy nem olyan mókás, és látszik az emberek arcán is.”

A finn elárulta, mik lehetnek az Alfa Romeo idei céljai. “Folyamatosan dolgozunk és fejlesztünk. Reméljük, hogy feljutunk oda, ahol szeretnénk lenni, és rendszeresen küzdhetünk a pontokért. Biztos, hogy nem lesz könnyű, mert mindenki ezt szeretné, ezért folytatjuk a munkát” – mondta, de hozzátette, az Alfa temópója nem játszik majd szerepet abban, hogy jövőre is a Forma–1-ben marad-e.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×