eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A gólszerző Planéta Szimonetta a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött és bejutott az Eb középdöntőjébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Öt év után hazatér a válogatott kézilabdázó

Planéta Szimonetta 53-szoros válogatott kézilabdázó nyártól a Debrecen csapatában szerepel.

A DVSC honlapjának beszámolója szerint a 27 éves jobbátlövő szerződése két évre szól.

A kazincbarcikai születésű Planéta a Győri Audi ETO KC utánpótlásában nevelkedett, majd a felnőtt csapattal két Bajnokok Ligája-ezüstérmet és négy bajnoki címet szerzett, ötször ünnepelhetett Magyar Kupa-győzelmet. Időközben megfordult a Veszprém Barabás KC együttesében, majd 2016-ban a német Thüringer HC, egy idénnyel később pedig a francia Chambray Touraine játékosa lett.

Németországban Szuperkupát és bajnoki ezüstérmet nyert, a válogatottban pedig három Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon szerepelt.

Francia klubcsapatában makacs sérülései és operációi miatt két éve nem lépett pályára.

"Most már közel a visszatérés, március végén, április elején újra játszhatok" – mondta a DVSC honlapján Planéta. Hozzátette, nagyon élvezi az életet Franciaországban, de egy ideje már gondolkodott a hazatérésen, mert hiányzik a családja és a barátai.

"Feldob, hogy a világ legerősebb női bajnokságában játszhatok, egy olyan csapatban, amelynek nagy tervei vannak – nyilatkozott a jobbátlövő. – Nagyon örültem, amikor megkeresett a Loki, nem sokat gondolkodtam, már várom az új kihívást."

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×