eur:
391.93
usd:
359.53
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának második szabadedzésén a Yas Marina versenypályán 2020. december 11-én. A futamot december 13-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters/Hamad Mohammed

A Forma–1 letörölne végre egy óriási fehér foltot a világtérképről

A fekete kontinens az, ott szeretnének futamot mihamarabb.

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szervezői számára prioritást élvez, hogy Afrikában is legyen futam.

"Afrika az a földrész, ahol nincs versenyünk és ez rossz. De nagyon szeretnénk, ha lenne, ezért ez prioritást élvez. Néhány éve már tárgyalásokat folytatunk a lehetséges házigazdákkal. Azt reméljük, hogy rövid- vagy középtávon megvalósul ez a tervünk" – jelentette ki Chloe Targett-Adams, a versenyek népszerűsítéséért felelős igazgató.

A mezőny egyetlen színes bőrű pilótája, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tavaly beszélt arról, hogy a sportág számára fontos lenne egy afrikai futam. Stefano Domenicali, a világbajnoki sorozat új vezérigazgatója ennek kapcsán múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy Észak- és Dél-Afrikából is van érdeklődő.

A legutóbbi afrikai futamot 1993-ban rendezték a dél-afrikai Kyalamiban, de korábban Marokkóban, a casablancai pályán is volt már verseny 1958-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×