eur:
393.73
usd:
368.92
bux:
65730.22
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának második szabadedzésén a Yas Marina versenypályán 2020. december 11-én. A futamot december 13-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters/Hamad Mohammed

A Forma–1 letörölne végre egy óriási fehér foltot a világtérképről

A fekete kontinens az, ott szeretnének futamot mihamarabb.

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szervezői számára prioritást élvez, hogy Afrikában is legyen futam.

"Afrika az a földrész, ahol nincs versenyünk és ez rossz. De nagyon szeretnénk, ha lenne, ezért ez prioritást élvez. Néhány éve már tárgyalásokat folytatunk a lehetséges házigazdákkal. Azt reméljük, hogy rövid- vagy középtávon megvalósul ez a tervünk" – jelentette ki Chloe Targett-Adams, a versenyek népszerűsítéséért felelős igazgató.

A mezőny egyetlen színes bőrű pilótája, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton tavaly beszélt arról, hogy a sportág számára fontos lenne egy afrikai futam. Stefano Domenicali, a világbajnoki sorozat új vezérigazgatója ennek kapcsán múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy Észak- és Dél-Afrikából is van érdeklődő.

A legutóbbi afrikai futamot 1993-ban rendezték a dél-afrikai Kyalamiban, de korábban Marokkóban, a casablancai pályán is volt már verseny 1958-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×