eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fucsovics Márton örül, miután 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 arányban győzött a svájci Stan Wawrinka ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én.
Nyitókép: Jason O'Brien

Fucsovics Márton: „két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam” – videók

Stanislas Wawrinka azt mondta, megérdemelte a magyar teniszező a győzelmet. Fucsovics szerint a harmadik körben rá váró Milos Raoninc nem jó ellenfél.

Fucsovics Márton az ötödik szett rövidítésében zsinórban három meccslabdát hárítva jutott túl a háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stanislas Wawrinkán az Australian Open második fordulójában.

„Két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam, nagyon elfáradtam – mondta a maratoni csata után. – Hihetetlen buzdítást kaptam az itteni magyaroktól, emellett erős voltam mentálisan és fizikálisan is. Sokat vagyok a konditeremben, nagyszerű csapatom és erőnléti edzőm van, rengeteget tréningezünk, ennek az eredménye ez a siker. Ami Stant illeti, tudtam, hogy visszajön a harmadik szettben, nagyon kemény ellenfél és persze háromszoros Grand Slam-bajnok is.”

Fucsovics elárulta, hogy a melbourne-i a kedvenc Grand Slam-versenye: „Kétszer nyolcaddöntőztem itt, és most is élvezem a pillanatot, no meg a napfényt, otthon ugyanis lezárások vannak, és esik a hó.”

Ezt a szép Fucsovics-poént Wawrinka is megdicsérte:

Nem sokkal később kiderült, hogy a harmadik körben a kanadai Milos Raonic vár a magyar éljátékosra, aki 14. a világranglistán, de 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt. A 30 éves szervakirály mindkét eddigi találkozójukat megnyerte, ezeket Stuttgartban vívták füvön, 2018-ban és 2019-ben.

„Megszoktam már, hogy a pályán nem mindig az történik, ami számomra a legideálisabb. Próbáltam koncentrált maradni, és sanszos hogy ezért nyertem. Így közvetlenül a meccs után még nem tudok mélyebb elemzésbe belemenni, talán pár nap múlva okosabb leszek – fejtette ki, majd rátért a következő erőpróbára. –

Raonic nem jó ellenfél. Ha elkapja a szervát, nehéz vele boldogulni. Ha mindketten alulról szerválnánk, simán elverném,

de ilyen szabályok szerint az eredménnyel meg kell várnunk a meccs végét.”

Fucsovics párosban várhatóan csütörtökön kezdi meg szereplését Balázs Attila oldalán.

A Wawrinka elleni mérkőzés összefoglalója:

Wawrinka elismerően nyilatkozott legyőzőjéről az AP hírügynökségnek:

„Jól küzdött, kemény játékos, megérdemelte a győzelmet.

Ami engem illet, néha nyer az ember, néha veszít. A rövidítésben 6–1-nél egy kicsit elbizonytalanodtam, talán túlságosan jól akartam megjátszani a labdákat, nem teljesen készítettem elő az ütéseimet, és elkezdtem hibázni.”

Az utolsó hét labdamenetben öt rontott ütést mutatott be a svájci. Összességében 73 ki nem kényszerített hiba került a neve mellé, melyekből 43-at egyik erősségével, az egykezes fonákkal követett el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×