eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Fucsovics Márton örül, miután 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 arányban győzött a svájci Stan Wawrinka ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én.
Nyitókép: Jason O'Brien

Fucsovics Márton: „két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam” – videók

Stanislas Wawrinka azt mondta, megérdemelte a magyar teniszező a győzelmet. Fucsovics szerint a harmadik körben rá váró Milos Raoninc nem jó ellenfél.

Fucsovics Márton az ötödik szett rövidítésében zsinórban három meccslabdát hárítva jutott túl a háromszoros Grand Slam-győztes svájci Stanislas Wawrinkán az Australian Open második fordulójában.

„Két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam, nagyon elfáradtam – mondta a maratoni csata után. – Hihetetlen buzdítást kaptam az itteni magyaroktól, emellett erős voltam mentálisan és fizikálisan is. Sokat vagyok a konditeremben, nagyszerű csapatom és erőnléti edzőm van, rengeteget tréningezünk, ennek az eredménye ez a siker. Ami Stant illeti, tudtam, hogy visszajön a harmadik szettben, nagyon kemény ellenfél és persze háromszoros Grand Slam-bajnok is.”

Fucsovics elárulta, hogy a melbourne-i a kedvenc Grand Slam-versenye: „Kétszer nyolcaddöntőztem itt, és most is élvezem a pillanatot, no meg a napfényt, otthon ugyanis lezárások vannak, és esik a hó.”

Ezt a szép Fucsovics-poént Wawrinka is megdicsérte:

Nem sokkal később kiderült, hogy a harmadik körben a kanadai Milos Raonic vár a magyar éljátékosra, aki 14. a világranglistán, de 2016-os wimbledoni döntője után harmadik is volt. A 30 éves szervakirály mindkét eddigi találkozójukat megnyerte, ezeket Stuttgartban vívták füvön, 2018-ban és 2019-ben.

„Megszoktam már, hogy a pályán nem mindig az történik, ami számomra a legideálisabb. Próbáltam koncentrált maradni, és sanszos hogy ezért nyertem. Így közvetlenül a meccs után még nem tudok mélyebb elemzésbe belemenni, talán pár nap múlva okosabb leszek – fejtette ki, majd rátért a következő erőpróbára. –

Raonic nem jó ellenfél. Ha elkapja a szervát, nehéz vele boldogulni. Ha mindketten alulról szerválnánk, simán elverném,

de ilyen szabályok szerint az eredménnyel meg kell várnunk a meccs végét.”

Fucsovics párosban várhatóan csütörtökön kezdi meg szereplését Balázs Attila oldalán.

A Wawrinka elleni mérkőzés összefoglalója:

Wawrinka elismerően nyilatkozott legyőzőjéről az AP hírügynökségnek:

„Jól küzdött, kemény játékos, megérdemelte a győzelmet.

Ami engem illet, néha nyer az ember, néha veszít. A rövidítésben 6–1-nél egy kicsit elbizonytalanodtam, talán túlságosan jól akartam megjátszani a labdákat, nem teljesen készítettem elő az ütéseimet, és elkezdtem hibázni.”

Az utolsó hét labdamenetben öt rontott ütést mutatott be a svájci. Összességében 73 ki nem kényszerített hiba került a neve mellé, melyekből 43-at egyik erősségével, az egykezes fonákkal követett el.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×