eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla
Elek Gábor szövetségi kapitány a női kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország-Hollandia mérkőzésen Koldingban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Elek Gábor: ez a legkomolyabb problémája ennek a csapatnak

Az önbecsülése és az önbizalma visszaszerzéséért is játszik a hátralévő két Európa-bajnoki középdöntős mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott.

A németek elleni vereséggel eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott nem juthat tovább középdöntős csoportjából a dániai Európa-bajnokságon. A csapatra még két meccs vár, hétfőn este a románok, kedden pedig Norvégia ellen. A szünnapon a két szövetségi kapitány, valamint két játékos elemezte a helyzetet.

Elek Gábor szerint a sok kihagyott ziccer és az eladott labdák okozták a németek elleni vereséget.

„Néha gyengébb a támadójáték, de a helyzetek megvannak, és ha ezekkel nem élünk, akkor nem építi a támadójátékot” – mondta a társkapitány, aki szerint az első félidő görcsösebb volt, a második már lendületesebb, de a kritikus pillanatokban hibáztak a magyarok. A fordulópontokat nem tudják sikerrel venni, ott jönnek elő a hibák. Szombat is kétszer felzárkóztak nagy hátrányból, de nem tudtak átbillenni, egyenlíteni.

Elek Gábor már most felhívta a figyelmet arra, hogy a márciusi olimpiai selejtező előtt kevés idő lesz a közös munkára, az ottami jó szereplést most kell előkészíteni. A dániai Eb után le kell szűrni a tanulságokat és megnézni, hogy ki mire alkalmas

A játékosok többször beszélt görcsösségről, bennük lévő gátról, amit le kell küzdeni. A szövetségi kapitány erről is elmondta a véleményét.

„Ennek okáról nem mondanak semmit, mi is csak tippelni tudunk. Nagy megfelelési kényszer van bennük, ami nem segíti, inkább gátolja a teljesítményt. Ezt mindenképpen ki fogjuk deríteni. Ez a legkomolyabb problémája ennek a csapatnak, és ezen kell a legkomolyabb dolgozni, hogy valahogy levegyük róluk. Most nincs nyomás, de márciusban lesz.

Aki ezen nem tud túllépni, annak nem biztos, hogy helye lesz a válogatottban”

– hangsúlyozta.

Kollégája, Danyi Gábor azt mondta, a szombati mérkőzés után túl sok pozitív dologra nem lehet támaszkodni, de reálisan kell nézni a helyzetet, megtalálni a válogatott helyét, és megtalálni azokat a pontokat, amelyekben javulni tudnak. Egyetértett azzal, azt kell megoldani, hogy ne legyenek ilyen nagy holtpontok a teljesítményben.

„Azért vagyunk itt, hogy megtapasztaljuk ezeket és tanuljuk belőlük.

Elkeseredettségre és nagy drámázásra nincs ok. Dolgozni, tanulni kell.

A következő két meccset arra kell használni, hogy építkezzünk és feljebb lépjünk.”

Danyi Gábor szerint a szerbek ellen jól játszott a csapat, ám ezt is a helyén kell kezelni, míg a hollandok ellen 40 percig teljesített megfelelően.

A játékosok közül Tóth Eszter arról beszél, a következő két meccsen szeretnék kijavítani a hibákat és dolgozni azon, hogy még jobban összeszokjon a csapat.

„Az pozitív, hogy kétszer is vissza tudtunk kapaszkodni, de csak kergetni tudtuk az ellenfelet, a sok buta hiba miatt nem tudtunk fordítani. Saját magunkon, az árnyékunkon kell átlendülni.

Az a fontos, hogy az önbecsülésünket, az önbizalmunkat visszaszerezzük”

– mondta az első Eb-jén szereplő irányító.

A kapus Szikora Melinda szerint nem jól kezdték a németek elleni meccset, sok energiát felemésztett, hogy rohantak az eredmény után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×