eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután csapata 5-0-ra győzött a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. Szoboszlai szabadrúgásból gólt szerzett a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Már télen eldőlhet Szoboszlai sorsa

Sokat sejtetően nyilatkozott az RB Salzburg sportigazgatója.

Christoph Freund szerint a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a téli szünetben távozhat az osztrák csapattól.

A Sky Sport Austriának úgy fogalmazott, természetesen szeretné, ha a húszéves játékos a lehető leghosszabb ideig az osztrák bajnoki címvédőnél maradna, viszont az az egészséges, ha a megfelelő időben megteszi a következő lépést a pályafutásában.

"Meglátjuk, mi történik télen, de nagy a valószínűsége, hogy egy nagy klubhoz kerül"

- tette hozzá.

Osztrák médiaértesülések szerint az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Arsenal, a Tottenham Hotspur és az RB Leipzig is érdeklődik Szoboszlai iránt.

A sportigazgató felidézte, hogy a magyar futballista az elmúlt hetekben több mérkőzésen is kiváló teljesítményt nyújtott, ám akadtak kevésbé jó meccsei is. Hangsúlyozta, esetében a fejlődés következő lépése az, ha minden találkozón magas szinten teljesít.

"Meg vagyok győződve, hogy a következő években Európa egyik legjobb középpályásává válhat"

- nyilatkozta Christoph Freund.

Az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn győztes gólt szerző Szoboszlai 2018 óta 74 mérkőzésen 22 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott Salzburgban. A bajnokságot három, az Osztrák Kupát két alkalommal nyerte meg, a legutóbbi idényben pedig az élvonal legjobb játékosának választották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×