eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pixabay

Újabb kézilabdaklub kényszerült kivonulni az NB I-ből

A Vác után ez már a második klub, amely anyagi okokra hivatkozva nem tudja vállalni a 2020-2021-es indulást az élvonalban.

Bár a Mezőkövesdi KC nevezését a Magyar Kézilabda Szövetség pár napja elfogadta a férfi kézilabda NB I 2020-21-es szezonjára, a klub szerdán bejelentette, mégsem tud indulni az első osztályban.

Azt írták, hogy a koronavírus okozta szűkös anyagi helyzet miatt a mezőkövesdi önkormányzat bizonytalan ideig nem tudja kifizetni a klubnak a már megítélt 36 millió forintos támogatást. Emiatt a klub vezetése azt a döntést hozta, hogy visszalép az NB I küzdelmeitől és kezdeményezte az NB I/B osztályba való visszasorolásukat.

A Mezőkövesd a 2007-08-as szezon óta (két év kivételével) végig itt játszott, feljutása utáni második szezonban (2008-09-ben) a 7. helyig küzdötte fel magát.

Korábban a Vác jelentette be, hogy a város támogatása híján, anyagi okokra hivatkozva nem tudja vállalni az indulást a 2020-21-es szezonban, helyére a másodosztályból a Veszprémi KKFT került fel.

Az még nem dőlt el, hogy a Mezőkövesd helyett ki indulhat a férfi bajnokságban.

Felőrli a csapatokat a szponzorok és önkormányzati támogatások csökkenése, eltűnése és az egyéb anyagi gondok:

  • a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában élen végző Érdi VSE nem vállalja az NB II-es indulást ősztől, és a városnak a kézilabdacsapatra sincs annyi pénze, mint korábban, de átalakuló kerettel végül marad az NB I-ben).
  • A kormány 300 millió forintos gyorssegélye mentette meg a fizetésképtelenné vált Egri Vízilabda Klubot.
  • Az OSC vízilabdacsapatánál Európa-bajnok játékosok döntöttek úgy, hogy együttmaradnak a Vasashoz távozó szponzor ellenére.

Kézis elsőosztály

A férfi NB I mezőnye: Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Eger Eszterházy SZSE, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, Gyöngyös, Komló, Ceglédi KKSE, Orosházi FKSE, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Veszprém KKFT Felsőörs

A női NB I mezőnye: Békéscsabai Előre NKSE, Debreceni VSC, Dunaújvárosi Kohász KA, Érd, Ferencvárosi TC, Győri Audi ETO KC, Alba Fehérvár KC, Mosonmagyaróvári KCSE, MTK Budapest, Siófok KTC, Szent István SE-NEKA, Szombathelyi KKA, Váci NKSE, Kisvárda

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×