eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Az olimpiai ötkarika a Japán Olimpiai Bizottság tokiói székháza előtt 2020. március 24-én. Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB 2020. március 30-án bejelentette, hogy 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd a koronavírus egész világra kiterjedő járványa miatt elhalasztott tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok elnevezése továbbra is Tokió 2020 lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Olimpia: óvatos a WHO-főigazgató

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője úgy véli, a pandémia után nem lesz egyszerű biztonságos világméretű összejövetelt rendezni jövőre a tokiói nyári játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közösen tartott sajtótájékoztatón Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgató "nemzeti egységet és globális szolidaritást" szorgalmazott a koronavírus-járvány legyőzésére.

A NOB és a japán szervezők az olimpia egyéves halasztásáról történt megállapodás előtt a WHO ajánlásait is figyelembe vették. Tedros a szervezet központjában, Genfben úgy fogalmazott:

"reméljük, Tokió olyan hely lesz, ahol az emberiség a Covid feletti diadal után találkozhat".

"A mi kezünkben van a megoldás, de nem lesz könnyű. Ugyanakkor lehetséges, ha megtesszük a tőlünk telhetőt, elsősorban nemzeti egységgel és globális szolidaritással."

Jelenleg az az egyik legfontosabb kérdés, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a versenyeket, ha az olimpiáig esetleg még nem áll rendelkezésre hatékony védőoltásprogram.

"Ebben a pillanatban nincs senki, aki meg tudná mondani, hogyan fog kinézni a világ 2021 júliusában - vélekedett Thomas Bach NOB-elnök. - Korai most még a különböző forgatókönyveken spekulálni, és azt találgatni, mi szükséges majd az összes résztvevő számára biztonságos környezet garantálásához" - tette hozzá.

A két szervezet megújította együttműködési megállapodását, melynek célja, hogy a sportot, a sportolást, vagyis az aktív és egészséges életmódot népszerűsítse a kormányok körében.

"Az olimpia, az atlétika vagy a labdarúgás nem csupán a versenyzőké. Mindenki kultúrájának a része, mindenki felelőssége kell, hogy legyen" - hangsúlyozta a Tedros.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×