eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma

A svédek életben tartották a magyar kézis olimpiai reményeket

Gyakorlatilag kiütötték a német csapatot, fölényes győzelemmel biztosították maguk számára a könnyebb ellenfeleket, a magyaroknak pedig az olimpiai selejtezős részvételi lehetőséget a Japánban zajló világbajnokságon.

A svéd csapat már a tavalyi Eb-n elért hatodik hellyel bebiztosította magát, és most az volt a tét, hogy a pénteki győzelemmel és a hetedik hely megszerzésével a vb második helyezettje mellett Szenegál és Argentína legyen majd az ellenfele. Mivel a két csoportelső jut majd az olimpiára, az európaiak gyakorlatilag biztosak lehetnek a sikerükben.

A németeknek csak a győzelem jelenthetett volna olimpiai selejtezős helyet. A vb-n a magyarok a 14. helyen zártak.

A magyar női kézilabda-válogatott hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban. A selejtezőt március 19-22. között rendezik Kína, Szerbia, Magyarország, és a világbajnokság bronzérmesének részvételével.

Németország–Svédország – 24–35

Alicia Stolle öt góljának köszönhetően remekül kezdtek a németek a pénteki helyosztón, ám a svéd csapat egy 6-1-es sorozattal fordított, egyre lendületesebben és pontosabban játszott, így a szünetben már öt találattal vezetett. A második félidőben sem változott a játék képe, a különbség tíz gól fölé nőtt, és a skandinávok végül meglepően magabiztosan, 35-24-re győztek.

A magyar válogatott hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban. A selejtezőt március 19-22. között rendezik Kína, Szerbia, Magyarország, és a világbajnokság bronzérmesének részvételével. A tornát nagy valószínűséggel a vb-harmadik válogatott rendezi, de a magyar szövetség is jelentkezett házigazdának.

Eredmények

a 7. helyért:

Svédország-Németország 35-24 (18-13)

korábban, az 5. helyért:

Montenegró-Szerbia 28-26 (13-12)

később

elődöntők:

Oroszország-Hollandia 9.30

Norvégia-Spanyolország 12.30

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×