eur:
389.21
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Robert Kubica, a Williams lengyel versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Wéber Gábor: Kubicáé nem egy hollywoodi történet

Az egyik korábbi közönségkedvenc, Robert Kubica volt idén a leggyengébb pilóta a Forma-1-ben – mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor kommentátor. Arról is beszélt, hogy hiba volt a visszatérése, és ezt már hónapokkal ezelőtt maga Kubica is belátta.

Robert Kubica a 2011-es ralibalesete előtt akár a három legjobb pilóta között is lehetett a Forma-1-es mezőnyben (nyert futamot, tizenkétszer volt dobogós, volt összetett negyedik), és hosszú évek munkájával elérte, hogy a 2019-ben szezonban ismét ott lehetett a világbajnoki mezőnyben, de ezen felül nem jutott neki sikerélmény. Mindössze egy pontot szerzett, a német nagydíjon két büntetés után utólag léptették előre a 10. helyre, ez az év végén a 19. helyre volt csak elég. Már szeptember 19-én bejelentette, hogy az év végén távozik a Williamstől.

"Robert Kubica nem volt való ebbe a mezőnybe.

Ha az autóján nem az ő neve szerepelt volna, akkor már a második-harmadik versenyhétvége után azt kérdezte volna mindenki, hogy miért erőlteti ezt az embert a Williams" – mondta Wéber Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Forma-1-es kommentátor azért is sajnálja, hogy így alakult, mert Kubica az egyik kedvence volt. Az oka szerinte egyszerű.

"Kicsit a mi kutyánk kölyke.

Mi, ebben a régióban sokkal jobban megértjük, hogy milyen nehéz Lengyelországból bekerülni a Forma-1-be, és megállni az embernek a helyét.

Szponzorpénzt szerezni, és összerakni egy ilyen karriert. Kubicának sikerült, csak kettévágta ez a ralis sérülés. Utána már nem volt a régi önmaga" – vélekedett Wéber Gábor, és úgy látta, hiába lett WRC2-es világbajnok, hiába próbálkozott kitartóan, és tért is vissza, de ez a Forma-1-ben már kevés volt.

"Drukkoltam neki, de a sportág csúcsán már nincs bocsánat, itt már nem lehet dajkálgatni senkit, ez nem egy hollywoodi történet" – mondta, és hozzátette, ez már látszott a szezon elején, sőt tavaly azt jósolta, hogy Kubica lesz az év csalódása.

Wéber Gábor szerint ebben a történetben ennyi volt. Meg kellett próbálnia Kubicának, mert különben nem tudta volna elengedni a Forma-1-et. Szezon közben ő is rájött, de akkor már nem lehetett belőle kifarolni.

A teljes interjút kedd este hat óra után az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×